Ciucă: Vom face tot posibilul să depăşim problemele pe care ţara le are

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul pe care îl conduce va face tot ce este posibil ca România să depăşească problemele provocate de pandemia de COVID.

Ciucă: Vom face tot posibilul să depăşim problemele pe care ţara le are


Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul pe care îl conduce va face tot ce este posibil ca România să depăşească problemele provocate de pandemia de COVID şi să determine "liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea" ţării noastre.

"Mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, de asemenea doresc să le mulţumesc celor care nu ni l-au acordat. De asemenea, cred că este foarte important, atât pentru noi, membrii Guvernului, cât şi pentru dumneavoastră, toţi membrii Parlamentului. Să ştiţi că am înţeles din tot ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi recomandările făcute de cei care a luat cuvântul din partea opoziţiei. Suntem un Guvern al României şi vom face tot ceea ce este posibil, aşa cum ne-am asumat să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român şi să facem tot ceea ce este cu putinţă, astfel încât să depăşim toate aceste probleme pe care le avem şi le întâmpinăm din cauza crizei COVID şi să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României.
În acest moment elementele privind rectificarea bugetară și deficitul urmează a fi dezbătute în ședința de guvern de mâine și după putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde ne găsim cu asigurarea resurselor financiare. Nimeni nu trebuie să aibă o temere pentru că nu sunt resurse pentru plata pensiilor și salariilor. Sunt asigurate toate fondurile de care are nevoie ministerul Sănătății.
Au fost cuprinse o serie întreagă de asumări în programul de guvernare, în momentul în care au fost dicutate tehnic s-au dezbătut și metodele și felul în care vom reuși să strângem mai mulți bani. Una dintre metode este aceea a e-facturării, radarul mărfurilor și punerea în aplicare a noii legi a vămilor și tot ceea ce înseamnă controlul mărfurilor la intrarea și ieșirea din țară. Sunt celelalte politici fiscale la nivelul Ministerului Finanțelor", a declarat Nicolae Ciucă, joi, după învestirea în plenul reunit al Parlamentului a Guvernului propus de acesta.