Elevii ar putea învăța despre tradiții și meșteșuguri în școli

Elevii ar urma să studieze la școală meșteșuguri românești și zicători. Proiectul de lege aparține celor de la AUR și are ca scop eliminarea tentativei UE de a șterge identitatea națională a statelor membre.

Elevii ar putea învăța despre tradiții și meșteșuguri în școli
Foto: InfoTravelRomânia


Elevii ar urma să studieze la școală meșteșuguri românești și zicători. Proiectul de lege aparține celor de la AUR și are ca scop eliminarea tentativei Uniunii Europene de a șterge identitatea națională a statelor membre. 

Astfel, pornind de la inițiativa AUR, elevii ar urma să aibă introdusă o nouă disciplină care să le permită învățarea meșteșugurilor românești și zicătorilor.

AUR a depus un proiect de lege pentru o nouă disciplină obligatorie în şcoli care să combată „direcțiile trasate de Uniunea Europeană”, scrie Antena 3.

În cazul în care această propunere va primi aviz pozitiv din partea Parlamentului României, elevii ar urma să studieze creații populare, doine și balade.

De asemenea, aceștia vor asculta basme și legende, vor învăța proverbe și zicători sau poezii și vor studia despre arta meșteșugărească, care presupune studiul de prelucrare a ceramicii, obiectelor din lemn, țesături, broderii. 

Nu în cele din urmă, elevii vor învăța să pregătească și preparate culinare cu specific tradițional.

Astfel, profesorii ar fi nevoiți să realizeze cursuri de perfecționare pentru a avea competența să predea această disciplină în școli, în cazul în care această lege va fi adoptată. Scopul pentru care a fost depus acest proiect de lege este de a elimina, spun inițiatorii, tentativa Uniunii Europene de a șterge identitatea națională a statelor membre. 

Până în acest moment, membri din PSD, PNL și UDMR au spus că nu ar fi de acord și nu ar susține un astfel de proiect, considerat a fi unul antieuropean.