Ciolacu: Au fost 2 ani pierduţi. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România

Marcel Ciolacu a afirmat, joi, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, după doi ani pierduţi.

Ciolacu: Au fost 2 ani pierduţi. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi și că PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România, precizând că PSD nu fuge de responsabilitate şi vrea să repare ceea ce au făcut guvernările anterioare.

"Azi, România e într-un punct critic. Este unul din acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimb direcția națiunii pe o perioadă lungă.
Au fost 2 ani pierduți, de instabilitate și criză, în care milioane de români au fost abandonați de stat
Suntem într-un punct critic, care necesită decizii pe măsură. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuia să facă o alegere: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne folosim priceperea și experiența pentru a opri prăbușirea și vom fi alături de români?
Am acceptat responsabilitatea pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Avem venit cu profesioniști, pentru că nu e timp de experiențe.
Trebuie să aplicăm măsurile PSD din prima zi. PSD știe să guvereze, a demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit după dezastrul altor guvernări. Trebuie să punem capăt haosului sanitar. A fost prea multă suferință, am pierdut prea multe persoane dragi. Acest lucru este inadmisibil, iar aici statul are o mare parte din vină. Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă în sfârșit tot adevărul.
Nu voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta și în niciun caz singuri, doar într-un partaneriat putem să ținem lucrurile sub control.

Doamnelor și domnilor,
Eu cred că România are nevoie de un nou drum. Un drum în care statul are grijă de cetățenii săi, mai ales de cei mai vulnerabili. Un drum în care munca este încurajată și răsplătită. Un drum în care familiile cu copii sunt ajutate. Un drum care să aducă beneficii tuturor, indiferent că sunt la stat sau la privat.
Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii doi ani.
În pandemie, cei bogați s-au îmbogățit și mai mult, iar statul și-a pierdut simțul responsabilității față de oamenii care muncesc din greu, față de pensionari, față de familiile cu copii și firmele românești.
Acest lucru trebuie să se schimbe.
PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum: bărbați și femei, mame și tați, părinți și bunici.
Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogați și privilegiați.
Mulți români duc o luptă dură cu greutățile în fiecare zi. Multora le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele.

România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Avem o inflație record și venituri înghețate pentru oameni. Avem un drum lung în față pentru a crește din nou puterea de cumpărare. Dar acum avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai! PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social!
Vom crește alocațiile, pensiile, salariul minim și indemnizațiile persoanelor cu handicap. În plus, pensionarii cu cele mai mici pensii vor primi un ajutor pentru a-și plăti facturile în această iarnă. Și vă spun sincer: m-am săturat să aud că mereu NU sunt bani pentru oameni. PSD a mai venit la guvernare în momente grele și a crescut veniturile. Așa vom face și acum. Vom aduce mai mulți bani la buget, dar și în buzunarele oamenilor. PSD a guvernat întotdeauna pentru oameni! Și așa va fi în continuare!

Stimați colegi,
Trebuie să înțelegem că pentru a reuși să creștem veniturile este nevoie să punem mai întâi capăt haosului sanitar. Acest guvern trebuie să protejeze în sfârșit- viața cetățenilor săi. A fost prea multă suferință în România în această perioadă. Am pierdut prea multe persoane dragi. Am pierdut frați și surori, am pierdut părinți și bunici, am pierdut chiar și copii și tineri cu tot viitorul în față. Mult prea mulți!
Acest lucru este inadmisibil! Iar aici statul are o mare parte din vină. Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă, în sfârșit, adevărul. Tot adevărul! Doar așa se va putea restabili încrederea în autorități.
Nu vă voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta. Și în niciun caz, singuri! Doar împreună – într-un parteneriat real, putem să depășim acest moment greu și să ținem lucrurile sub control.
Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Nu există români buni și mai puțini buni. Toți suntem români. Și toți vrem să ne luăm viețile înapoi!
De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie luate și comunicate doar de profesioniștii în sănătate. Politicienii trebuie să facă un pas în spate.
Guvernul are datoria să ofere sprijinul logistic și financiar de care este nevoie. Nu trebuie să luăm măsuri aberante, ci măsuri de bun-simț. Iar aici mă gândesc inclusiv la soluțiile pentru a ține școlile deschise, astfel încât copiii să aibă acces la educație în siguranță.
Dincolo de asta, nu uităm că România a fost total nepregătită pentru valul 4. Această guvernare trebuie să prevină și să intervină eficient în lupta cu pandemia!
Trei măsuri vor fi esențiale: accesul la medicamente virale, testarea extinsă și o nouă campanie de vaccinare. Spitalele nu mai trebuie sufocate doar cu bolnavi COVID, pentru că și pacienții cronici trebuie să aibă acces la tratament. Vreau ca în această guvernare fiecare român să aibă acces la sănătate!

Doamnelor și domnilor,
Eu cred că aceasta este calea corectă pentru a reuși și pe plan economic. Am venit la guvernare pentru a fi alături de firmele românești și de antreprenorii români! Trebuie ca firmele să rămână deschise și oamenii să muncească. ”Cumpără românește” va fi conceptul către care vom orienta economia.
Îi vom sprijini cu toată forța pe cei care produc în România. Pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români.
80 la SUTĂ din programul nostru economic conține măsuri pentru IMM-uri și companiile mari. Toate firmele care produc aici vor primi sprijin, indiferent de naționalitatea lor.
Vreau ca această guvernare să fie un partener sincer și serios pentru mediul de afaceri, indiferent că vorbim de afacerile mici sau de marile corporații.
La fel cum Agricultura va fi unul dintre motoarele de creștere economică. Acest guvern va aduce pe masa românilor mai multe produse românești. Vom crește subvențiile și vom relua toate programele de succes ale PSD. Avem nevoie de siguranță alimentară, pentru că știm cu toții că următoarea criză mondială va fi una alimentară. De aceea, trebuie să fim pregătiți!

Doamnelor și domnilor,
Întoarcerea cât mai rapidă la normalitate depinde de noi.
Trebuie să lăsăm orgoliile și mizele politice mici. Trebuie să muncim din greu în această perioadă pentru a stabiliza lucrurile.
România nu a avut până acum un plan coerent de salvare.
PSD are un plan de bun-simț care să țină sub control pandemia și să ajute românii și firmele românești să treacă peste această perioadă critică.
Avem măsuri. Avem profesioniști. Și avem un dialog foarte bun cu partenerii sociali și mediul de afaceri.
Avem puterea să redăm încrederea în această țară. Și avem puterea să o facem mai bine decât înainte! Așa să ne ajute D-zeu!", a declarat Marcel Ciolacu.