Ciolacu: Dacă minorităţile, UDMR sau PNL ies din această coaliţie, pleacă şi PSD

Marcel Ciolacu a afirmat că în cazul în care UDMR va ieşi din coaliţie, atunci şi PSD va face la fel, deoarece mandatul său este de a forma o alianţă de guvernare PNL-PSD-UDMR şi minorităţi.

Ciolacu: Dacă minorităţile, UDMR sau PNL ies din această coaliţie, pleacă şi PSD


Marcel Ciolacu susține că PSD nu va intra în coaliție fără vreunul dintre actorii implicați în discuții. Precizarea social-democratului vine în contextul în care, vineri, Kelemen Hunor ar fi amenințat că UDMR nu va intra la guvernare dacă nu păstrează Ministerul Dezvoltării.

În cadrul negocierilor de vineri, Kelemen Hunor ar fi amenințat că UDMR nu intră la guvernare dacă nu păstrează Ministerul Dezvoltării. Întrebat în acest context dacă PSD e gata să intre în coaliție și fără UDMR, Marcel Ciolacu a explicat: 
"Noi am pornit în această coaliţie. Această coaliţie va fi formată de către PNL, PSD, UDMR şi minorităţi. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona o altă majoritate. Logic, înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment, iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi, pentru că nu am alt mandat. Eu am un mandat de la partid foarte clar, că vom creiona o coaliţie PSD, PNL, UDMR, minorităţi. Dacă minorităţile, UDMR sau PNL ies din această coaliţie, pleacă şi PSD", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat ce va face PSD dacă UDMR nu intră în coaliţia de guvernare.
Ciolacu a afirmat că PSD îşi doreşte Ministerul Transporturilor şi că încă se duc negocieri pentru împărţirea ministerelor.
"Am finalizat aproape 99% din programul de guvernare, mai sunt detalii tehnice pur şi simplu, vor să îl treacă în revistă să nu fie greşeli, am finalizat capitolul social, am finalizat capitolul IMM-uri şi investiţii. Ne-am propus ca viitorul buget să prevadă 7% pe investiţii. Am finalizat acordul politic, urmând ca astăzi, mâine şi poimâine, până duminică toate negocierile politice să fie finalizate, astfel încât de luni să intrăm în procedura pentru ca, aşa cum am promis, joi România să aibă un guvern", a susţinut liderul PSD.”, a declarat președintele PSD.