Ciolacu, despre PNRR: Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă

Marcel Ciolacu a afirmat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este departe de a fi finalizat. Liderul PSD consideră că guvernul Cîțu nu a convins că va putea implementa planul până în 2026.

Ciolacu, despre PNRR: Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă


Marcel Ciolacu a afirmat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este departe de a fi finalizat. Liderul PSD consideră că cea mai mare problemă este că guvernul Cîțu nu a convins că va putea implementa planul până în 2026.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR şi propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză.
Comisia Europeană a dat dreptate PSD şi l-a trimis pe Cîţu să prezinte planul în Parlament. Aşadar, Cîţu trebuie să lase minciunile şi să se apuce serios de treabă. Guvernanţii nu pot ascunde eşecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autorităţile locale şi pe zona de educaţie. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reuşit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook. 
Premierul Florin Cîţu a declarat că România va depune la Bruxelles un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu suma de 29,2 miliarde de euro. Şeful Guvernului a precizat că i-a dat asigurări preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen că acesta este un Executiv care va susţine reformele. El a adăugat că a cerut miniştrilor să lucreze 24 de ore din 24 în zilele următoare pentru a depune un PNRR perfect la Bruxelles.