Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a catalogat congresul PNL ca fiind „o rușine națională”. Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au făcut congres cu 5.000 delegați în plin val 4 al pandemiei de coronavirus.

Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională


Liderul PSD, Marcel Ciolacu a catalogat congresul PNL ca fiind „o rușine națională”. Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au făcut congres cu 5.000 delegați în plin val 4 al pandeniei de coronavirus, ignorând reguli pe care chiar guvernul lor le-a stabilit.

Social-democratul i-a apoi reproșat președintelui Klaus Iohannis că e implicat în activitatea unui partid, încălcând astfel Constituția. Marcel Ciolacu a explicat apoi condițiile în care parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.
„N-am asistat astăzi la un exerciţiu democratic. Am asistat astăzi la o ruşine naţională, la un partid care a sfidat total democraţia, regulile şi pe toţi românii. Şi-au bătut joc de lege şi toate aceste lucruri s-au întâmplat cu girul aşa-zisului preşedinte al României, Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, şi în acest al doilea mandat al său, a demonstrat că nu poate să fie preşedintele României, nu depăşeşte nivelul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Este inadmisibil să modifici lei în Guvernul României astfel încât tu şi partidul tău să poţi ţine un congres”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă seara la Antena 3.
El a mai spus că PSD nu a putut organiza un Congres fizic, atunci când erau o mie de cazuri pe zi, iar acum că sunt 8.000 de cazuri, PNL face un astfel de eveniment.
„PSD nu a putut ţine congres fizic pentru că erau o mie de cazuri pe zi şi 14 decedaţi. Astăzi sunt peste opt mii de cazuri pe zi şi peste 150 de decedaţi de COVID. Este o ruşine naţională ceea ce au făcut ei astăzi. Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului”, a completat liderul social-democraţilor.
Ciolacu a susținut apoi că dacă judecătorii Curții Constituționale vor constata, pe 28 septembrie, că nu există un conflict juridic între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură depus de USR PLUS și AUR, atunci parlamentarii social-democrați o vor vota.
„Marți, așteptăm decizia CCR-ului și dacă în decizie se spune că este conflict vom depune în aceeași zi moțiunea de cenzură a Partidului Social Democrat cu semnăturile sau fără semnăturile celor de la USR sau de la AUR. Dacă decizia CCR-ului spune că nu a existat conflict, Partidul Social Democrat, în totalitatea membrilor Parlamentului României vor vota moțiunea deja depusă de USR și AUR. Nu mai poate să stea un prim-ministru care a încălcat toate legile României și toate legile de bun-simț”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.
La Congresul PNL de sâmbătă de la Romexpo au participat aproape 5.000 de liberali. Delegaţii au ales prin vot ca preşedintele partidului să fie Florin Cîţu.