Ciolacu: Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală şi niciun partid politic nu a avut o abordare corectă.

Ciolacu: Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost "una electorală" şi niciun partid politic nu a avut o "abordare corectă" pentru a rezolva această problemă.

"De aproape patru ani, cu toţii considerăm că e nevoie de o reformă a pensiilor speciale. Total îndreptăţit. Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală. Niciun partid politic nu a avut o abordare corectă, să rezolve odată pensiile speciale. Reforma pensiilor speciale este prevăzută în cererea nr. 3 de plată, noi aflându-ne în acest moment în perioada în care se fac aceste reforme, trec aceste jaloane prin Guvern sau prin Parlament, ca pe urmă să fie înaintate Comisiei şi ele să fie aprobate sau dacă sunt lucruri care trebuie modificate să avem timp să le modificăm. (...) Cererea de plată nr. 3 este cea mai consistentă cerere, conţine cele mai multe reforme şi cele mai multe jaloane, unul dintre ele este cel privind reforma pensiilor speciale", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că nu a avut timp în interviul pe care l-a dat la radio miercuri să explice acest subiect, astfel încât să nu apară ştiri potrivit cărora "Ciolacu taie 3 miliarde de euro de la fondurile europene, România a intrat într-un colaps, dezastru naţional".
"Eu insist în continuare că datoria mea ca om politic este să vin în faţa românilor prin intermediul dumneavoastră şi să dau explicaţii ca oamenii să ştie ce conţin aceste reforme. Eu ştiu că avem un PNRR care a fost ţinut ascuns, au fost anumiţi miniştri care l-au semnat şi l-au trimis la Comisia Europeană. Există acolo jalonul cu pensiile speciale. (...) Aşa au trecut în jalon cei care l-au făcut, nu l-am făcut eu, a fost un Guvern al României care, secret, şi-a asumat anumite jaloane în anumiţi parametri. Cred că Ministerul Apărării, cred că domnul prim ministru Ciucă era atunci ministru al Apărării, Ministerul de Interne, în acel moment domnul ministru Bode era ministru de Interne, ministrul Justiţiei cred că era domnul Stelian Ion, avem Ministerul Muncii, era doamna de la PNL. Am înţeles că acum nimeni nu mai dă nicio explicaţie ce au trecut în PNRR", a afirmat Ciolacu.
El a mai spus că "ne trebuie o abordare corectă să îndeplinim jalonul şi nu se pierde niciun euro".