Când spui Abu Dhabi, te gândești la Marea Moschee, cea mai importantă atracție turistică

Imensă, superbă și strălucitoare, Marea Moschee din Abu Dhabi este vizibilă de oriunde din oraș, astfel încât nu ai cum să o ratezi.

Când spui Abu Dhabi, te gândești la Marea Moschee, cea mai importantă atracție turistică
Moscheea Sheikh Zayed


Odată ce vei ajunge în Abu Dhabi, vei realiza în scurt timp cum toate drumurile duc la grandioasa moschee Sheikh Zayed. Imensă, superbă și strălucitoare, atât în bătaia razelor de soare dogoritor, al deșertului, cât și atunci când este puternic iluminată sub clar de lună, Marea Moschee din Abu Dhabi este vizibilă de oriunde din oraș, astfel încât nu ai cum să o ratezi.

Marea Moschee este cea mai mare moschee din Emirate și a opta cea mai mare moschee din lume.
Abu Dhabi City Tour vă oferă ocazia de a descoperi frumusețea și cultura acestui oraș cosmopolit, capitala Emiratelor Arabe Unite. Veți avea oportunitatea să vizitați monumente istorice, să explorați mall-urile luxoase și să admirați arhitectura modernă. De asemenea, puteți să faceți o plimbare pe plaja renumită Corniche și să vizitați moscheea spectaculoasă Sheikh Zayed. Nu pierdeți ocazia de a vă bucura de toate acestea și mai mult, rezervând acum o excursie în Abu Dhabi!

Marea Moschee din Abu Dhabi sau Moscheea Șeicului Zayed este o moschee din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Aceasta este cea mai mare moschee din Emirate și a opta cea mai mare moschee din lume.
Construcția moscheii a început în anul 1996 din ordinul șeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan și finalizată în 2007. Şeicul nu s-a mai putut bucura de frumuseţea ei, acesta decedând cu un an înainte de finalizare. Astfel, prima rugăciune ţinută în moschee a fost pentru fostul preşedinte. La construcția ei au participat arhitecți veniți din mai multe zone ale lumii, iar materialele folosite la construție au fost aduse din țări precum Italia, Maroc, Germania, Pakistan, Iran, China și Malaezia.

Designul moscheii a fost inspirat din mai multe stiluri arhitectonice islamice cum ar fi cel persan, moghul și maur. Tot la construcție au fost folosite drept modele Moscheea Badshahi din Pakistan și Moscheea lui Hassan al II-lea din Maroc.
Sala de rugăciune a fost realizată de arhitectul iranian Ali Khaliqi. Aici găsim câteva elemente unice.
Cel mai mare covor din lume ce măsoară aproximativ 5627 metri pătrați și cântărește aproximativ 35 de tone. S-a lucrat mai mult de doi ani la realizarea lui, are în jur de 2 300 000 000 noduri şi este făcut mai mult din lână. Predomină culoarea verde, culoarea preferată a fostului preşedinte. 

Moscheea deţine şapte candelabre aduse din Germania, cu milioane de cristale Swarovki incorporate. Cel mai mare candelabru din sala de rugăciune este al treilea ca mărime din lume!
Acoperișul este susținut de 96 de coloane din marmură încrustate cu sidef şi are 82 domuri, cel mai mare având diametrul de 32,2 metri.
Curtea interioară are 17400 metri pătrați şi este străjuită de 4 minarete în stil classic arab cu o înălţime de 107m.

Pentru vizita la moschee, vă rog să fiţi atenţi la vestimentaţie, altfel nu vi se permite accesul! Bărbaţii să aibă pantaloni lungi, iar femeile rochii sau pantaloni lungi, să acopere gleznele, bluză cu mâneci lungi, sau Abaya,  capul acoperit! (Sursa foto: abu-dhabi.de)