De luni începe LITORALUL PENTRU TOȚI. Românii se pot bucura de reduceri de 70 la sută pe litoral

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță că se lansează o nouă ediție a programului social Litoralul pentru toți, în perioada 22 mai – 18 iunie.

De luni începe LITORALUL PENTRU TOȚI. Românii se pot bucura de reduceri de 70 la sută pe litoral
Foto: Pixabay


Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță că se lansează o nouă ediție a programului social „Litoralul pentru toți”, în perioada 22 mai – 18 iunie.

Turiștii se pot caza la hotelurile din stațiunile de pe litoral cu tarife ce pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.
Până la acest moment, s-au înscris în program 25 de unități de cazare din toate stațiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziția turiștilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar până la începerea programului, este de așteptat să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziția turiștilor, un număr de aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.
"Continuăm acest program de succes, pe care românii îl așteaptă în fiecare an. Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârșitul lunii mai, dar turiștii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program", afirmă Dragoș Răducan, președintele FPTR.
Totodată, potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până în data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preț ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de trei stele din stațiunea Venus.
În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în cameră dublă, ofertă valabilă la un hotel de trei stele, iar în stațiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 de lei/noapte/persoană, în cameră dublă, la un hotel de trei stele.
Pentru cei care optează pentru pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în cameră dublă, la o unitate de trei stele din stațiunea Jupiter.
"Le recomandăm turiștilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate și se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca la edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță",  a mai declarat președintele FPTR.
Programul „Litoralul pentru Toți” se află la ediția cu numărul 42 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Detaliile privind hotelurile incluse în programul „Litoralul pentru Toți” vor fi disponibile pe site-ul www.fptr.ro începând cu data de 19 mai 2023.