Corina Martin: Primul weekend pe litoralul românesc a adus peste 50.000 turiști în stațiunile de la malul mării

Preşedintele Asociaţiei Patronale RESTO, Corina Martin estimează că primul weekend pe litoralul românesc a adus peste 50.000 turiști în stațiunile de la malul marii.

Corina Martin: Primul weekend pe litoralul românesc a adus peste 50.000 turiști în stațiunile de la malul mării


Preşedintele Asociaţiei Patronale „Resto”, Corina Martin estimează că primul weekend pe litoralul românesc a adus peste 50.000 turiști în stațiunile de la malul marii.

Resto Constanţa estimează că primul weekend pe litoral a adus peste 50.000 turişti în staţiunile de la malul mării. Așa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima minivacanță la mare, fără restricții!
Conform așteptărilor noastre, stațiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost de Mamaia – Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche – adică stațiuni în care au fost organizate și bine promovate evenimente – de la festivaluri de muzică (Sunwaves în Mamaia și “Beach, Please” la Costinești), la cele gastronomice (“Festival du Bonheur – pour les gourmands” la Mamaia) și la nenumărate petreceri și evenimente în Cluburi, terase și restaurante”, a precizat Corina Martin.
Eforie a atras turiști și public specific, conform profilului de stațiune balneară, cu turiști care au ales mai multă liniște și relaxare, dar și servicii de cazare și SPA.
“Fără îndoială, marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costinești, ” Beach, Please”, aflat la prima ediție – încă o dovadă că evenimentele sunt cele care atrag și conving turiștii să aleagă o anumită destinație. Grad de ocupare de 100% în stațiune, pentru prima dată de 1 Mai, după foarte mulți ani.
Suntem mândri și bucuroși că am reușit să facem o deschidere de sezon cu multe evenimente și foarte mulți turiști, și, în același timp, fără probleme sau incidente majore”, susține Martin.
În aceste zile, RESTO continuă cu cel mai mare eveniment gastronomic al anului, pe care îl aduce pe Litoral. “CARNEXPO GRILL își deschide porțile pe 5 mai, pe plajele Phoenicia Blue View Olimp și reprezintă marea întâlnire a industriei Horeca naționale și locale, între distribuitori, producători, furnizori și operatorii HORECA de pe litoral.
Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri și săptămâni ale sezonului și vom continua să solicităm, și mai insistent, întâlniri cu autoritățile locale, cărora le vom cere mai multă implicare în amenajarea stațiunilor și în susținerea organizatorilor de evenimente. Operatorii HORECA de pe litoral au dovedit din plin în acest weekend că sunt pregătiți! Așteptăm eforturile administrațiilor locale”, susține Corina Martin, președintele de onoare RESTO.
RESTO mulțumește ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Constantin Cădariu și ministrului Mediului, Tanczos Barna, și mai ales premierului Nicolae Ciucă și prefectului Constanței, Silviu Iulian Coșa, pentru soluția favorabilă a cererilor RESTO, respectiv corectarea situației plajelor noi din Mamaia – una din cele mai grave probleme ale sezonului trecut!
“Deși pentru noi munca și eforturile majore ale verii sunt abia la început, privim cu încredere, dar și cu maximă atenție, către sezonul litoral 2022”, a concluzionat Martin.