Iohannis: Aştept ca negocierea din coaliţie să se finalizeze până săptămâna viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă ca negocierile din coaliţia guvernamentală privind împărţirea ministerelor să se finalizeze până săptămâna viitoare.

Iohannis: Aştept ca negocierea din coaliţie să se finalizeze până săptămâna viitoare
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că aşteaptă ca negocierile din coaliţia guvernamentală privind împărţirea ministerelor să se finalizeze până săptămâna viitoare.

"Chestiunile legate de împărţirea ministerelor, de cine şi cum face coaliţia sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe preşedintele statului, însă aşteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza sper în puţine zile cu un nou Guvern prin care se realizează aşa-zisa rotaţie, adică prim-miniştrii să se schimbe şi ministerele să se ocupe cu oameni performanţi", a afirmat Iohannis, la Reykjavik.

Şeful statului a fost întrebat dacă, în opinia sa, în contextul rotaţiei la nivelul Executivului, protocolul coaliţiei ar trebui renegociat şi dacă ar mai exista o stabilitate a acesteia în condiţiile în care UDMR ar ieşi de la guvernare.
Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi şi miercuri, la Reykjavik, la summitul şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei.