Ciolacu: Votul românilor, luat în derâdere. E cazul ca preşedintele şi PNL să recunoască că au pierdut alegerile

Medicul Alexandru Rafila a fost votat de Consiliul Politic Naţional pentru a fi propus de social-democraţi la funcţia de premier.

Ciolacu: Votul românilor, luat în derâdere. E cazul ca preşedintele şi PNL să recunoască că au pierdut alegerile


Medicul Alexandru Rafila a fost votat de Consiliul Politic Naţional pentru a fi propus de social-democraţi la funcţia de premier. Însă, el va lipsi de la consultările de luni de la Palatul Cotroceni, deoarece se află în izolare, soția lui fiind testată pozitiv la coronavirus.

"Venim în fața românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional în persoana domnului Rafila. Cred că cel mai corect din partea președintelui este ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de domnul Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională în care, ca în orice democrație, este corect ca propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, tot aceeași persoană, domnul Rafila", a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
El a adăugat că luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, Rafila nu va putea să fie prezent pentru că este în continuare izolat la domiciliu.
El a mai spus că „este cazul ca președintele să recunoască că a pierdut alegerile”, făcând apel la Klaus Iohannis, PNL și USR PLUS: „Să nu transformăm această perioadă într-o ciolandiadă”.
"După ce am văzut în situația de urgență imagini în biroului primului-ministru că se fuma și consuma alcool fără respectarea regulilor, acum domnul Orban ne-a povestit cum, în biroul președintelului de la Cotroceni, luând în derâdere voturile românilor, se stabilea primul ministru nu după niște criterii profesioniste, pe bilețele, într-un mod superficial. Este cazul ca președintele României să recunoască faptul că au pierdut alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, și PNL și USR să recunoască! Să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă și în niște discuții sterile! Să vedem prioritățile românilor!" a transmis Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă de la sediul Partidului Social Democrat.