Ciolacu: Zero taxe pentru cei care cresc salariile minime cu 200 lei. Trebuie să punem din nou România în mișcare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat planul Coaliţiei de sprijin pentru România, arătând că acesta a fost întocmit pentru a pune din nou România în mişcare.

Ciolacu: Zero taxe pentru cei care cresc salariile minime cu 200 lei. Trebuie să punem din nou România în mișcare


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat planul Coaliţiei de sprijin pentru România, arătând că acesta a fost întocmit „pentru a pune din nou România în mişcare”.

„Avem nevoie de un plan de acțiune concret pentru a oferi ajutor cetățenilor şi a le oferi din nou România în mișcare. Românii  au rezistat în ultimii doi ani în faţa pandemiei care a fost urmată de o criză energetică fără precedent. Peste toate acestea a venit şi acest război irațional din Ucraina. Din toate acestea românii au făcut mereu faţă provocări. Acum trebuie ca şi clasa politică se ridice la nivelul cetățenilor.
Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri. Din punctul nostru de vedere jumătățile de măsură nu sunt suficiente. 
PSD pe care îl reprezint astăzi a intrat la guvernare pentru a veni cu soluţii pentru cetăţeni şi economie. Nu mai avem timp de politică sterilă, ci să oferim răspunsuri la problemele românilor.
Planul de sprijin pentru România va răspunde momentului dificil în care ne aflăm şi mă bucur că am lucrat împreună la acest plan cu primul ministru Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor. A venit momentul ca noi oamenii politici să vibrăm.
Planul de sprijin pentru România are o valoare de 17.3 miliarde de lei, o sumă dublă faţă de banii alocați în pandemie. Acest plan nu afectează alocările bugetate pentru investiții şi pentru dezvoltarea economiei. 
O mare parte din aceste măsuri vor avea ca şi sursă de finanțare fondurile europene. Acest plan se concentrează pe combaterea creșterii preţurilor pe susținerea fermierilor români şi pe creșterea capacității de procesare în industriei alimentare. Valoarea adăugată trebuie să rămână în sfârșit în România. Locurile de muncă trebuie să fie aici în România”, a declarat Ciolacu, primul dintre liderii coaliţiei care a luat cuvântul.

Măsurile anunțate de Marcel Ciolacu
"Mai mult de jumătate din populația României va beneficia de o formă de protecție în fața scumpirilor. Venim în sprijinul pensionarilor, a familiilor cu venituri mici prin alocarea unui miliard de euro sub formă de vouchere pentru alimente de bază și vouchere pentru elevi. Valoarea voucherelor va fi de 50 de euro, acordate la fiecare două luni celor mai vulnerabile dintre categorii.
Voucherele pentru elevi, de 30 de euro lunar, vor fi acordate în perioada școlară pentru rechizite, haine și alimente. Vom veni în sprijinul salariaților din domeniul privat prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă. O altă măsură care vine în sprijinul salariaților se referă la zero taxe pentru creșterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.
Pentru bolnavii din spitale planul nostru vizează creșterea cu 100% a cotei de hrană. Am lăsat la final una dintre cele mai importante categorii vizate, agricultura românească. Statul trebuie să intervină pentru a sprijini agricultura. Vrem ca salariul minim în agricultură să fie majorat la 3.000 de lei. În construcții am văzut cu toții că această măsură a funcționat".