Cîțu: În weekend îmi depun candidatura la șefia PNL. Sunt un om politic pe picioarele mele

Premierul Florin Cîţu a declarat că în acest weekend, urmează să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Cîțu: În weekend îmi depun candidatura la șefia PNL. Sunt un om politic pe picioarele mele


Premierul Florin Cîţu a declarat că "în acest weekend, vineri, sâmbătă sau duminică", urmează să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL, urmând să se prezintă în competiţia internă de partid cu o moţiune care se va intitula "România liberală".

Marţi seară, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin, Cîţu a fost întrebat când îşi va depune candidatura la şefia PNL. "Cred că în acest weekend, vineri, sâmbătă sau duminică, vom vedea una din zile care este mai bună pentru noi", a răspuns el.
Întrebat dacă textul moţiunii pe care îşi va baza candidatura este finalizat, el a precizat: "Este finalizat, moţiunea se cheamă 'România liberală', sunt la ultima parte de redactare, deci nu este nicio problemă".
Fiind întrebat dacă în cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional de miercuri este necesar să ceară şi o derogare privind vechimea în partid, pentru a putea candida, aşa cum a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, Cîţu a spus: "Discutăm acest lucru şi vedem dacă este nevoie".
Întrebat despre faptul că cei care îl susţin nu au avut multe luări de poziţie în spaţiul public din momentul dezvăluirilor privind trecutul său şi până în prezent, Florin Cîţu a comentat: "Sunt un om politic pe picioarele mele, dar e bine susţinerea că a venit şi acum”.
"Aţi văzut susţinerea colegilor mei astăzi, nu e niciun reproş acolo", a spus Cîţu, întrebat dacă i-au reproşat susţinătorii din partid în legătură cu trecutul său.
Făcând referire la cifrele legate de datele economice, premierul a susţinut că acesta sunt confirmarea faptului că guvernarea nu este afectată de competiţia internă din PNL.