Condițiile în care școlile se pot deschide integral cu prezența fizică, indiferent de scenariu

După vacanţa de o lună, elevii vor reveni la școală din 4 mai, a anunțat ministrul Educaţiei. Nu toţi vor fi prezenţi fizic în bănci.

Condițiile în care școlile se pot deschide integral cu prezența fizică, indiferent de scenariu


După vacanţa de o lună, elevii vor reveni la școală din 4 mai, a anunțat ministrul Educaţiei. Nu toţi vor fi prezenţi fizic în bănci, dar Sorin Cîmpeanu ia în calcul ca toţi şcolarii să revina în clase în iunie, dacă vor fi respectate toate condiţiile sanitare.

„După această vacanță, revenirea la școli se face în data de 4 mai, așa cum am precizat și este cunoscut, după scenariile verde, galben, roșu. În data de 4 mai, cu excepepția claselor terminalem care nu au programul modificat, având la dispoziție aceste zile pentru a se pregăti în vederea susținerii examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, ceilalți revin la școala pe 4 mai. Am insistat să lăsăm posibilitatea derulării orelor de recuperare inclusiv în perioada vacanței. Aceste ore remediale se organiza pe grupe mici, să nu pună probleme epidemiologice, pentru învățământul primar și gimnazial obligatoriu cu prezență fizică, pentru învățământul liceal cu prezență fizică și online.
Dacă se respectă regulile, dacă se vaccineaza profesorii, se testează elevii noninvaziv și sperăm că se va rezolva și se confirma ipoteza conform căreia la sfârșit de mai vom fi pe un trend descendent, Ministerul Educației va avea toate motivele să susțină deschiderea școlilor integral cu prezența fizică, indiferent de scenariu, la sfârșitul lunii mai - început de iunie”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.