Crin Antonescu renunță la prezidențiale

Crin Antonescu nu va candida la Preşedinţia României şi pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice

Crin Antonescu renunță la prezidențiale


Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

"Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la Preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României", a precizat Antonescu.
El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.
Crin Antonescu a arătat că, în acelai timp, proiectul pentru construirea unui mare partid de dreapta trebuie să continue şi a spus că va asigura, chiar dacă nu din poziţia de preşedinte, cu tot ce îi va sta în putinţă, acest demers în continuare. "Azi nu mai există pericolul ca reziduurile clanului pesedist din interiorul PNL să poate deturna mersul PNL în direcţia corectă. Azi nu mai poate fi pusă la îndoială, şi Congresul va ratifica cu certitudine opţiunea noastră naturală, firească, pentru PPE. Azi demersurile pentru construirea unui mare partid de dreapta, în fine, în România sunt demarate".
Tot el a mai arătat că, din aceste considerente, pune capăt interimatului său la conducerea PNL, urmând ca membrii BPC să preia de luni atribuţiile preşedintelui.
Premierul Victor Ponta susţine că retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială este "singura variantă raţională", după ce liberalii au obţinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare.
"Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidențială! Strict politic - era singura varianta rațională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului său politic și personal! Dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care mi-a fost prieten și partener în cel mai spectaculos proiect politic de dupa '89!", menționează Ponta. (Agerpres)
El adaugă că a crezut din toată inima că Antonescu "putea să fie un președinte foarte bun al României, cu condiția să păstreze cu orice preț USL și principiile sale fondatoare". "În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roșca Stănescu, Gușă și Rareș Bogdan, i-am spus de zeci de ori că acești 'consilieri' îl vor impinge încet și sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin și pentru PNL, drumul distrugerii USL și al eliberării spațiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite și 'acoperite' în diverse laboratoare! Sunt supărat pe mine că nu am avut destulă energie, timp și răbdare să-l conving de ceea ce acum este evident pentru toți! Nu simt niciun fel de resentiment față de Crin, îi urez numai bine și sper sincer să aibă puterea de a privi în urmă cu alți ochi. Și dacă va accepta că are și el o vină pentru ce s-a întâmplat înseamnă că ne vom reîntâlni cândva din nou pe drumul lung și anevoios al politicii", afirmă președintele PSD.