Cum putem identifica măștile neconforme de pe piață

Președintele ANPCE, Eduardt Cozminschi, a precizat, la ce ar trebui să fie atenți oamenii înainte de a achiziționa măștile.

Cum putem identifica măștile neconforme de pe piață


Președintele ANPC a precizat, la ce ar trebui să fie atenți oamenii înainte de a achiziționa măștile. Luni, sistemul Uniunii Europene (UE) de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a validat trei alerte emise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Eduardt Cozminschi, îi sfătuiește pe oameni să cumpere măști doar din farmacii sau din magazinele cu raioane specializate pentru produse de protecție. 
"Aș dori să îi sfătuiesc pe consumatorii din România să cumpere aceste măști doar din farmacii sau din magazinele cu raioane specializate pentru produse de protecție și, bineînțeles, să consulte site-ul ANPC-ului, unde avem o secțiune specială unde sunt trecute toate aceste produse care au apărut pe alerte. Deci, avem inclusiv fotografii acolo, avem descrierea amănunțită. Altfel, pentru un consumator mediu informat este destul de greu să distingă care produs este conform sau care nu", a spus președintele ANPC la Digi24.
"În principiu, orice produs trebuie să aibă etichetă cu traducere în limba română și, bineînțeles, să aibă acele caracteristici ale produsului care să asigure siguranță și siguranța sănătății consumatorului", mai spune acesta.