Din octombrie, cele 20 autobuze electrice vor intra pe traseu în Constanța

De la 01.10.2022, vor fi introduse în circulație primele autobuze electrice din Constanța. Autobuzele au fost achiziționate printr-un proiect comun implementat de Primăria Constanța și Ministerul Dezvoltării.

Din octombrie, cele 20 autobuze electrice vor intra pe traseu în Constanța


De la 01.10.2022, vor fi introduse în circulație primele autobuze electrice din Constanța. Cele 20 de autobuze de 12 metri au fost achiziționate printr-un proiect comun implementat de Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi finanţat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 

Proiectul care are ca scop promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern.

"Încărcătoarele rapide care ne trebuie acum, pentru astea 20 de autobuze electrice, sunt două la sediul CT BUS și trei în Gară, ele sunt montate, funcționează. Aceste 20 de autobuze de 12 metri, conform studiului de oportunitate care a stat la baza achiziției și a licitației, vor circula pe liniile 100, 100 Carrefour și 43M. Ăsta e motivul pentru care cele trei stații de la Gară sunt deja montate", a declarat directorul general CT BUS, Aristide-Cătălin Dumitrache.

Autobuzele electrice vor asigura curse pe traseele 100, 100C și 43M.

Pe viitor, stații de reîncărcare vor fi amplasate: în cartierul Poarta 6, în cartierul Km 4 – 5, pe Șoseaua Industrială nr. 7, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, în parcarea de pe strada Traian, pe strada Răscoalei din 1907, la Sala Sporturilor, în parcarea de la Spitalul Județean Constanța, în parcarea de la supermarketul Mega Image, din Tomis III, pe aleea Stadionului, în cartierul Faleză Nord, la Pavilionul Expoziţional, în parcarea Albatros şi în zona Mamaia Nord.