Disciplina Istoria Revoluţiei din 1989, va fi introdusă în programa școlară

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea privind introducerea disciplinei Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România.

Disciplina Istoria Revoluţiei din 1989,  va fi introdusă în programa școlară


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea privind introducerea disciplinei „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România.

Manualele pentru ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” se vor elabora de către Ministerul Educaţiei
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare introducerea în curricula şcolară/planurile-cadru de liceu a disciplinei ”Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”, în scopul asigurării unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.
Programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educaţiei, în colaborare cu reprezentanţii organizaţiilor de revoluţionari. Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, se mai arată în lege, arată news.ro.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, şi legile care prevăd interdicţia de a candida şi a fi alese în funcţiile de senator, deputat, respectiv de primar, preşedinte al Consiliului judeţean, consilier judeţean, consilier local pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.