Discursul lui Serghei Lavrov a fost întrerupt de râsete puternice, la adunarea G20 din India

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi la întâlnirea G20 din India că Rusia nu a atacat pe nimeni și doar s-a apărat de atacul desfășurat asupra ei prin intermediului Ucrainei.

Discursul lui Serghei Lavrov a fost întrerupt de râsete puternice, la adunarea G20 din India


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi la întâlnirea G20 din India că Rusia nu a atacat pe nimeni și doar s-a apărat de atacul desfășurat asupra ei prin intermediului Ucrainei. Moment în care majoritatea celor prezenți în sală au început să râdă.

Lavrov a părut încurcat preț de câteva secunde, dar și-a continuat discursul.
Ministrul rus s-a plâns că e victima unui „dublu standard” în întrebările ce i se pun deoarece nu la fel sunt tratate și intervențiile militare ale Statelor Unite.
„În anii ăștia v-ați interesat de ce se întâmplă în Irak? În Afganistan? (…) Considerați că SUA au dreptul să declare o amenințare la interesul național orice ar fi în lume, cum au făcut în Iugoslavia, Irak, Libia, Siria… Lor de ce nu le puneți astfel de întrebări?”, s-a adresat Lavrov celui care-l intervieva, potrivit Washington Post.
El a spus apoi că în războiul de acum Rusia e victima, nu agresorul: „Noi încercăm să oprim războiul ce a fost declanșat împotriva noastră prin intermediul ucrainenilor”.
Declarația a făcut audiența să izbucnească în hohote de râs.

Serghei Lavrov l-a tot întrerupt apoi pe moderator și l-a certat pentru că ar fi trebuit „să-și facă temele” înainte să-i pună întrebări despre invazia rusească. Asta în timp ce audiența continua să râdă.