Facturi mai mici la curentul electric

ANRE

Factura la energie electrică pentru consumatorii casnici va scădea cu 2,6% de la 1 iulie iar pentru consumatorii industriali, scăderea va fi de 4%.
Aceasta în urma ieftinirii energiei pe bursă şi a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.
Deşi preţul propriu-zis al energiei creşte cu 1,89% după ce a fost recunoscută în tarife taxa pe stâlp plătită de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, acest lucru este compensat de reducerea preţului pe bursă, astfel că tarifele vor scădea per total, explică reprezentanţii reglementatorului.
Acest lucru se datorează în principal următorilor factori:

  • Reducerea cu cca 3.5% a valorii medii a tarifului CPC (componenta de piața concurențială) aferentă consumului casnic, combinată cu creșterea cu 10% a gradului de dereglementare;
  • Scăderea prețului mediu de revenire la energia electrică facturată la tarife reglementate de 1,1%, datorată scăderii valorii componentei de rezervare din factură corespunzător gradului de dereglementare.

Începând cu data de 1.07.2014, se va reduce şi valoarea contributiei pentru cogenerarea de înaltă eficiență, de la 0,01838 lei/kWh (în vigoare incepând cu data de 1 ianuarie 2014), la valoarea de 0,00996 lei/kWh. Reducerea acestei taxe cu 45,8% conduce, în medie, la o diminuare a valorii facturii de energie electrică la consumatorii casnici (cu consum de cca 100kWh) cu circa 1,7%.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Facturi mai mici la curentul electric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI