Federația Maghiară de Fotbal: Permitem steagurile cu Ungaria Mare! Este decizia noastră!

Scandalul generat de Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) este departe de a se fi încheiat, după ce au anunțat că au dreptul de a folosi steagul Ungariei Mari pe stadion.

Federația Maghiară de Fotbal: Permitem steagurile cu Ungaria Mare! Este decizia noastră!
Foto: ProSport


Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că va folosi steagul Ungariei Mari, în ciuda poziției UEFA. MLSZ a admis că aceasta a fost o decizie proprie, interpretând reacțiile UEFA și FARE, potrivit B1TV. Ungurii susțin că „nu este de competența asociației din România să evalueze hotărârea luată de MLSZ. Intervenția sa a fost neautorizată și nefondată”.

Miercuri seară, MLSZ a dat alt comunicat, concluzia fiind că aceasta a fost în întregime decizia sa.
Admite că UEFA nu a permis oficial, limpede, folosirea steagului, dar a profitat că forul de la Nyon nu a pedepsit MLSZ în ancheta deschisă pentru discriminare după meciul Ungaria – Italia, jucat pe 22 septembrie 2022, când același steag a apărut pe „Puskas Arena”.
A scos din context și o parte din mesajul primit de la FARE – „Apariția hărții Marii Ungare pe steag nu este în sine considerată un act discriminatoriu, pe care FARE l-ar putea raporta organelor internaționale ale fotbalului – FIFA și UEFA”.
Federația maghiară a conchis că „poziția noastră nu a fost nici contestată, nici infirmată de UEFA și FARE”.
Oficialii UEFA au trimis o scrisoare de urgență către Federația de Fotbal din Ungaria.
Forul de la Budapesta este avertizat că va suporta toate consecințele disciplinare, dacă se vor afișa pe stadioane astfel de steaguri sau bannere, potrivit scrisorii semnate de Theodore Theodoridis, secretar general al UEFA.
„Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banere la orice meci organizat de UEFA”.