Ciucă: Susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea că pensiile militare nu sunt pensii speciale

Premierul Nicolae Ciucă s-a pronunţat împotriva recalculării pensiilor angajaţilor din sistemul de apărare, susţinând că pensiile acestora sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale.

Ciucă: Susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea că pensiile militare nu sunt pensii speciale
Foto: Guvernul României


Premierul Nicolae Ciucă s-a pronunţat, joi, împotriva recalculării pensiilor angajaţilor din sistemul de apărare, susţinând că pensiile acestora sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale.

El a atras atenţia, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău, că "nu este oportun absolut deloc pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment".
"La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale. Susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea: pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu. Aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din Alianţa Nord-Atlantică şi nu cred că este oportun absolut deloc pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment. Oamenii din sistemul naţional de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspective, trebuie să aibă predictibilitate, pentru a-şi desfăşura activitatea cu profesionalism. Ei sunt cei la care, de la cetăţean până la Guvern, se apelează ori de câte ori situaţia o impune", a precizat Ciucă.