Simion: Certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot

Certificatul verde COVID nu va intra, săptămâna aceasta, la vot în Camera Deputaţilor, a afirmat, George Simion care a susţinut că actul normativ propus de USR este neconstituţional.

Simion: Certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot


Certificatul verde COVID nu va intra, săptămâna aceasta, la vot în Camera Deputaţilor, a afirmat, luni, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, care a susţinut că actul normativ propus de USR este neconstituţional.

„Mulţi colegi din Parlament le-au cerut colegilor noştri din Barasabia Arbidol. În Parlament ai acces la Arbidol dacă îi cunoşti pe parlamentarii AUR, dar un om de rând cum face rost de medicamente. Actualul Guvern, domnul Cîţu care e foarte interesat să-şi menţină funcţia de prim-ministru, nu le dă voie românilor să se trateze şi cu medicamente.
În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot, cu toate că vom avea dispute foarte mari cu domnii de la USR, inclusiv în Biroul Permanent. Săptămâna trecută au câştigat inclusiv cu votul PNL şi PSD, dar sperăm că aceste două partide să fie ocupate săptămâna aceasta cu împărţirea funcţiilor şi să-i mai lase pe români să mai respire.
Cei care se simţeau obligaţi să facă o alegere fără a fi alegerea lor şi a fi o alegere impusă pot sta liniştiţi din acest punct de vedere. La această oră avem o doamnă avocat în afara Parlamentului, care era invitată la grupul AUR. Doamna avocat Elena Radu care nu poate intra pentru că nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului Permanent, după părerea noastră, este nelegală şi o să cerem să se revină asupra acestei decizii”, a mai precizat George Simion, copreşedinte AUR.
De asemenea, copreşedintele AUR a declarat că sunt şi deputaţi PNL care au semnat pentru suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al României.