George Simion, interzis încă 5 ani în Republica Moldova.

Preşedintele partidului AUR, George Simion, are încă cinci ani interdicție de a intra în Republica Moldova. În total, 98 de străini au fost declarați indezirabili.

George Simion, interzis încă 5 ani în Republica Moldova.


Preşedintele partidului extremist AUR, George Simion, are încă cinci ani interdicție de a intra în Republica Moldova, informează G4media. Informația a fost confirmată pentru publicația NewsMaker de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație din Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

În total, 98 de străini au fost declarați indezirabili, de la începutul războiului din proximitate, a transmis Inspectoratul General pentru Migrațiune.
„În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul.
În ceea ce îl privește pe George Simion, acesta a avut interdicție de a intra în Republica Moldova din 2018 până în 2023, dar acum măsura a fost prelungită pentru încă cinci ani.
„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. (…) Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.
George Simion a fost expulzat în premieră din Republica Moldova în data de 1 octombrie 2018. Liderul AUR a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.
Potrivit TV8, interdicția a fost pusă după ce la 27 august 2018, unui grup de cetățeni români, participanți la Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. Motivul inițial a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale și o serie de amenințări în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. În același timp, autoritățile din România au negat afirmațiile spunând că tinerii au avut un comportament adecvat.
George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova în luna martie a anului 2021. Poliția de Frontieră de la Vama Leușeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.