Dîncu: Nu este cazul ca România să intre în conflict în acest moment. NATO nu intervine militar.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că aducerea de trupe americane suplimentare pe teritoriul României este o cerere mai veche, activată în contextul crizei din Ucraina.

Dîncu: Nu este cazul ca România să intre în conflict în acest moment. NATO nu intervine militar.
Foto: Agerpres


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat joi seara într-o intervenție pentru B1 TV că aducerea de trupe americane suplimentare pe teritoriul României este o cerere mai veche,   activată în contextul crizei din Ucraina.

Este o cerere pe care țările din est și din centrul Europei au făcut-o încă din 2014 pentru o prezență înaintată a trupelor NATO în zona flancului estic. Deci este o cerere mai veche care a fost activată acum când situația o cere, când avem o situație de pericol posibil la frontiera Ucrainei. Este un răspuns indirect la cererea Rusiei considerată de NATO și de toată lumea ca fiind inacceptabilă de a se retrage NATO de pe flancul estic până la limita stabilită până în 1997. Acest lucru este imposibil de acceptat. Americanii au arătat-o practic că țările din NATO sunt protejate în cazul unui posibil pericol. Are și semnificația unei înțelegeri a situației din această zonă unde populația simpte nevoia unui sentiment mai important de siguranță și țările NATO au stabilit că frontul aceesta estic trebuie suplimentat și trebuie fortificat. Nu este cazul ca România să intre în conflict în acest moment. NATO nu intervine militar, indiferent de ce se întâmplă în Ucraina. Trebuie să ne pregătim pentru orice situație”, a declarat Vasile Dîncu pentru B1 TV.