Bărbați reținuți pentru furt de cereale și cărbuni

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția Port, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Bărbați reținuți pentru furt de cereale și cărbuni


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția Port, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat pe data de 1 februarie a.c., o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Din cercetările efectuate în dosar a reieșit că, în perioada iulie 2023 - ianuarie 2024, aceasta ar fi sustras, împreună cu alți 8 bărbați, peste 77.000 de kilograme de cereale și cărbuni din trenurile care transportau mărfuri în Portul Constanța. Prejudiciul total este de 120.000 de lei. 
Cu ocaziea efectuării precheziției, au fost ridicate obiecte cu valoare probatorie și a fost recuperată o parte din bunurile sustrase. Din cei nouă bărbați bănuiți de comiterea faptei, cinci au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, ceilalți patru nefiind identificați la domiciliu. Ulterior, persoanele reținute au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Insperctoratului de Poliție Județean Constanța. 
Astăzi, vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală. 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipial de Investigații Criminale.