Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria

Germania este prima echipă care și-a asigurat matematic calificarea în optimile EURO 2024, după ce s-a impus în această seară în fața Ungariei, scor 2-0, într-un meci din a doua etapă a grupelor.

Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria
Foto: Facebook / EURO 2024


Germania este prima echipă care și-a asigurat matematic calificarea în optimile EURO 2024, după ce s-a impus în această seară în fața Ungariei, scor 2-0, într-un meci din a doua etapă a grupelor. Nemții au doborât un record interesant în ceea ce privește golurile marcate în această fază a competiției.

Andrich a avut un şut blocat (12), Gundogan (19) nu a ajuns la mingea trimisă în careu de Havertz, dar Germania a reuşit să deschidă scorul prin Musiala (22), cu un şut sub transversală, după o minge recuperată de Gundogan în careul mic.

Musiala a devenit al treilea cel mai tânăr marcator la două ediţii succesive ale EURO, la 21 de ani şi 119 zile, devansat de englezul Wayne Rooney (18 ani şi 241 zile) şi de maghiarul Ferenc Bene (21 ani şi 114 zile).
Germania a închis, practic, conturile în min. 67, când Mittelstaedt a centrat în mijlocul careului, iar Gundogan, demarcat la 11 metri, a reluat simplu la colţ.
Cu două eşecuri consecutive, Ungaria este a în pragul eliminării de la EURO 2024.
În celălalt meci al grupei, miercuri seara (22:00), Scoţia va primi replica Elveţiei.
Ultimele meciuri din grupă vor avea loc duminică 23 iunie, Elveţia - Germania (Frankfurt, 22:00) şi Scoţia - Ungaria (Stuttgart, 22:00).