Argentina a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Selecţionata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Australiei cu scorul de 2-1.

Argentina a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale


Selecţionata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Australiei cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan.

Golurile victoriei au fost marcate de către Leo Messi și Julian Alvarez, în timp ce golul de onoare al „cangurilor” a fost reușit de către Craig Goodwin.

Prima repriză a fost una cu sud-americanii în control, însă fără ocazii de gol la vreuna din porţi. Singura a fost în min. 35, când Mac Allister i-a pasat în careu lui Otamendi, acesta i-a aşezat mingea lui Messi şi căpitanul echipei Argentinei a înscris cu un şut la colţul lung, golul cu numărul 789 din carieră, la meciul 1000.

Odată cu această reușită, Lionel Messi a ajuns la 9 goluri marcate la Cupa Mondială, depășindu-l pe marele Diego Maradona, care a înscris de 8 ori. Pe primul loc în acest top se află Gabriel Batistuta, cu 10 reușite. De asemenea, Messi a înscris pentru prima oară în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.
În repriza a doua, Julian Alvarez a majorat diferența după o gafă uriașă a portarului Mathew Ryan, care a pasat greșit și i-a ușurat misiunea atacantului lui Manchester City.

În minutul 77, Australia a dat semnalul revenirii. Craig Goodwin a șutat din afara careului, iar mingea a fost deviată decisiv de Enzo Fernandez, fără vreo șansă pentru Emiliano Martinez.
Argentina a jucat de nouă ori în optimile de finală ale Cupei Mondiale de la introducerea formatului actual şi nu a pierdut decât de două ori, în 1994, în faţa României, şi în urmă cu patru ani, în faţa Franţei, care apoi a câştigat trofeul.
Messi a marcat sâmbătă primul său gol în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale şi al nouălea în cinci turnee finale ale competiţiei.
Australia mai jucat doar o dată în optimile Cupei Mondiale, în 2006, când a pierdut în faţa Italiei.
Pentru un loc în semifinale, Argentina va întâlni Olanda, echipă care a obținut calificare în sferturi ceva mai devreme, în urma victorie în fața Statelor Unite ale Americii, scor 3-1. Pentru echipa lui Louis Van Gaal au marcat Memphis Depay, Daley Blind și Denzel Dumfries, în timp ce pentru americani a marcat Haji Wright.