Gorghiu: România este şi va rămâne alături de Ucraina la absolut orice nivel

România este şi va rămâne alături de Ucraina la absolut orice nivel şi o va sprijini cu toate resursele pe care le are la dispoziţie, alături de partenerii din UE şi din NATO, a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu: România este şi va rămâne alături de Ucraina la absolut orice nivel


România este şi va rămâne alături de Ucraina la "absolut orice nivel" şi o va sprijini cu toate resursele pe care le are la dispoziţie, alături de partenerii din UE şi din NATO, a declarat luni preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, în contextul şedinţei comune de la ora 17,00 a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucraina.

"Vă invit la ora 17,00, la plenul reunit, Camera Deputaţilor şi Senatul organizează o şedinţă comună despre discuţia legată de împlinirea unui an de la debutul acestui război oribil, declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, şi ne manifestăm şi pe această cale solidaritatea cu poporul ucrainean, care a trecut de un an de zile prin momente greu de imaginat. România este, va rămâne alături de Ucraina, la absolut orice nivel. Vom sprijini umanitar, vom sprijini cu toate resursele pe care le avem la dispoziţie, alături de partenerii din UE, din NATO, Ucraina, aşa cum considerăm că trebuie să facă toată lumea", a precizat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.
Potrivit acesteia, la şedinţă va fi invitat şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Vasylyovych Prokopchuk, care va vorbi în plen.
"Va fi invitat şi ambasadorul Ucrainei, va vorbi în plenul comun şi cred eu că este un moment pe care România trebuie să-l marcheze", a punctat Gorghiu.