Grindeanu: S-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin în domeniul infrastructurii rutiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin în domeniul infrastructurii rutiere.

Grindeanu: S-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin în domeniul infrastructurii rutiere


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că unele termene la proiectele de infrastructură sunt "de noaptea minţii". Acesta a mai adăugat că "s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin" în domeniul infrastructurii rutiere.

Ministrul a vorbit despre drumul expres Craiova-Lugoj şi autostrada dintre Braşov şi Ploieşti.
"O să vă dau două exemple: două drumuri importante pentru România, drumul expres Craiova-Lugoj, ca să mergi pe zona de sus şi Braşov-Ploieşti. La începutul acestui an s-au făcut caietele de sarcini pentru studii de fezabilitate (...). Pe un calcul scurt, apropo de termene (...), până când ar trebui să se înceapă efectiv lucrul pe aceste două drumuri, trec patru-cinci ani (...). Aceste termene sunt de noaptea minţii, ca să fiu cât se poate de clar, să ai SF-ul (studiul de fezabilitate - n.r.) între Craiova şi Lugoj, doar SF-ul patru ani, dar a fost o licitaţie, s-a adjudecat, caietul de sarcini a fost făcut în acest mod, trebuie să mergem înainte", a spus Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu a precizat că urmează la nivel de CNAIR să se aprobe în CA această procedură de descentralizare. 
”Cred că este o soluţie foarte bună, nu doar în Dâmboviţa, ci în toată ţara, pentru că autorităţile locale au un interes mult mai mare de a face aceste lucrări decât cele centrale, şi pot verifica termenii contractului, inclusiv cele care ţin de durată”, a mai spus Grindeanu.
Acesta a adăugat că "s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin" în domeniul infrastructurii rutiere.
"Eu cred că, indiferent de guvernele care vor veni, lucrurile majore în domeniul transporturilor, în următorii ani, trebuie să rămână aceleaşi, proiectele majore, şi trebuie urmărite, indiferent de ministru", a precizat Sorin Grindeanu.