Imagini noi cu medicul erou Cătălin Denciu: Astăzi pot să merg pe bicicletă

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț a spus pentru un site al Apărării belgiene că acum poate merge din nou

Imagini noi cu medicul erou Cătălin Denciu: Astăzi pot să merg pe bicicletă


Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a spus pentru un site al Apărării belgiene că acum poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă.

Medicul erou și-a reamintit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.
„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă”, spune el pentru beldefnews.
„Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat el. 

Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală și reabilitarea sa a dat deja roade, mai relatează sursa citată.
Cătălin Denciu a trecut prin câteva intervenții chirurgicale majore, iar acum, spunu medicii belgieni, reabilitarea sa a dat deja rezultate. Pe toată perioada alături de medic a stat soția sa, dr. Alina Denciu.
În tot acest timp, cât medicul se recuperează, Alina învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea. Relația dintre medicul Cătălin Denciu și cei de la spitalul belgian a devenit una foarte apropiată, medicul spunând ”În acest moment sunt familia mea. Abia aștept să fiu vindecat pentru a le mulțumi.”