Instalarea ventilatoarelor de oxigen a fost făcută de DSU

Instalarea ventilatoarelor care furnizau oxigen pentru pacienți a fost făcută de DSU, că și contractul cu firma care făcea întreținerea.

Instalarea ventilatoarelor de oxigen a fost făcută de DSU


UPDATE: 12 aprilie, ora 22:30// Instalarea ventilatoarelor care furnizau oxigen pentru pacienți a fost făcută de DSU, că și contractul cu firma care făcea întreținerea, potrivit surselor B1 TV. 

Medicul de la DSU care se ocupă de partea tehnică nu a fost niciodată la Victor Babeș, iar toate indicațiile au fost date prin videocall.
Singurul lucru care a fost modificat a fost instalația electrică exterioară.
UPDATE: 12 aprilie, ora 21:20// Cele trei persoane decedate în unitatea mobilă în urma defecțiunii sunt femei.
UPDATE: 12 aprilie, ora 21:00//  Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 17.00. Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă a semnalat intrarea în avarie concomitent a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnica a spitalului  că acesta prezenta o alama de supratensiune, respectiv presiune de peste 6 bari, limita maximă admisă. În urma verificării, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentatul firmei distribuitoare a ventilatoare a refuzat intrare în unitatea, deși i-a fost oferit echipat de protecție împotriva COVID0-19 și a părăsit incinta spitalului.