Iohannis: După 15 iunie se pot deschise mall-urile, grădinițele și piscinele, fără restaurante și locuri de joacă

Preşedintele Klus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane

Iohannis: După 15 iunie se pot deschise mall-urile, grădinițele și piscinele, fără restaurante și locuri de joacă


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private.

"Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă.
Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.
După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restauranre și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private - nu publice, private - cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor acea loc în extrerior.
Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă - nu obligatorie, dar posibilă - redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private.
Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.
Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.
Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.
Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la capătul unei şedinţe cu Guvernul în care s-a discutat prelungirea stării de alertă.