Iohannis: E bine că dosarul 10 AUGUST va fi în continuare cercetat mai în profunzime

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este bine că dosarul "10 august" va fi în continuare cercetat mai în profunzime, menţionând că nu face o vânătoare de vrăjitoare

Iohannis: E bine că dosarul 10 AUGUST va fi în continuare cercetat mai în profunzime


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este bine că dosarul "10 august" va fi în continuare cercetat "mai în profunzime", menţionând că nu face o "vânătoare de vrăjitoare", ci doreşte ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

"În continuare consider că acest dosar '10 august' este extrem de important pentru noi ca şi naţiune, trebuie să se facă lumină. Aceste lucruri le-am mai spus. În acelaşi timp, daţi-mi voie, că şi eu dumneavoastră şi mulţi de aici ne-am luptat ani de zile să consolidăm o justiţie independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare şi nu se amestecă în proceduri disciplinare. Aşa că mă rezum în a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat mai în profunzime şi că am toată încrederea că justiţia îşi va face treaba şi la final vom avea o situaţie clară asupra vinovăţiei unora sau nevinovăţia altora. Nu fac o vânătoare de vrăjitoare. Nu caut vinovaţi. Procedural, pe mine mă interesează ca vinovaţii pentru 10 august să fie traşi la răspundere", a afirmat Iohannis, la o conferinţă de presă. (Agerpres)