Băsescu, despre condamnarea fiicei sale: Nu a primit niciun ban. Mulţi au furat milioane și sunt bine-mersi!

Traian Băsescu a făcut primele declarații după ce fiica sa, Ioana, a fost condamnată la închisoare. "Încă am credința că disputele trebuie tranșate în instanță”.

Băsescu, despre condamnarea fiicei sale: Nu a primit niciun ban. Mulţi au furat milioane și sunt bine-mersi!


Traian Băsescu s-a arătat revoltat de condamnarea la 5 ani de închisoare a fiicei sale, Ioanei Băsescu, în dosarul privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. El a declarat că nu înțelege cum funcționează sistemul judiciar.

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție. Ea a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.
În același dosar, Elena Udrea, a primit o condamnare de 8 ani de închisoare cu executare (instigare la luare de mită şi spălare a banilor).
Cum a motivat judecătoarea CAB că nu a dat pedepse mai mari pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu, aşa cum a cerut DNA
Judecătoarea Claudia Jderu, de la CAB, desemnată să tranșeze în primă instanță dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 pentru Traian Băsescu, a explicat decizia de condamnare a Elenei Udrea la opt ani închisoare în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din 2009 şi a Ioanei Băsescu la 5 ani de închisoare, şi nu îndreptate spre maximum, 12 ani pentru Elena Udrea şi 15 pentru Ioana Băsescu, aşa cum a cerut procurorul DNA. Fapta judecătoarei Claudia Jderu reprezintă o premieră în Justiţia din România, în condiţiile în care până acum, instanţele motivau după câteva luni deciziile în dosare.
„Instanța reține ca într-adevăr la audierea sa organul avea suficiente informații în sensul că obiectul depoziției sale viza o tranzacție cu suspiciuni privind realitatea acesteia. Suspiciunile s-au materializat ulterior prin ordonanța a procurorului privind fapta de spălare de bani.
Privind tranzacția dintre cele doua firme, instanța a apreciat că se impune o soluție de achitare pentru acesta.
E singura soluţie de achitate. Avem în vedere și data faptelor respectiv 2009. Pedepsele au fost în intervalul minim mediu. Faptele au fost denunțate in 2015 iar de atunci dosarul a avut un traseu constant. E un interval îndelungat de timp”, a explicat magistratul CAB în sala de judecată.
„Nu a primit niciun ban. Încă am credința că disputele trebuie tranșate în instanță”, a declarat Traian Băsescu.
„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni! a spus Traian Băsescu pentru Realitatea Plus.
”N-aș vrea să fac din cazul meu sau al fiicei mele o dezbatere publică. Încă sper în corectitudinea instanței”, a mai zis fostul președinte.
Stenograma care o înfundă pe Ioana Băsescu. ”Tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atât!”
Motivare spectaculoasă în cazul condamnărilor Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a precizat în direct la Antena 3 că va face plângere penală pe numele judecătoarei care a condamnat-o pe motiv ca sentința este, de fapt, "un abuz inimaginabil".
"FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Păi, şi eu ce fac? Ce le zic ăstora? Eu ce le zic lor? Ce măduc eu să le spun lor mâine?
BĂSESCU IOANA: Dar cine te cheamă mâine.?
FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Antifrauda!
BĂSESCU IOANA: Auzi, tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atâta!
FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Care 200 de mii de euro? Care 200 de mii de euro?!
BĂSESCU IOANA: Atâta ţi-au rămas, băiatule!
FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Nu sunt. Trebuiau declaraţi şi plătiţi la stat şi au rămas şi din banii ăia, înţelegi? Sunt 55 de mii de lei cu care s-a plătit excursia noastră în Cuba, nu în China!
BĂSESCU IOANA: În Cuba!”
Acesta este doar un fragment dintr-o stenograma care apare în motivarea sentinței în dosarul în care Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de instigare la delapidare şi la spălarea banilor.
Din discuţia dintre Ioana Băsescu şi fostul său iubit, Francesco Giovani, reiese că cei doi nu pot justifica banii primiți de la o societate iar pentru ei nu au prestat vreun serviciu în schimb. Iar pe banii respectivei firme cei doi au mers și într-o excursie în Cuba.