PSD acuză USR că sabotează PNRR prin contestarea unei legi

PSD acuză USR că a contestat la Curtea Constituţională o lege adoptată în Parlament, jalon în PNRR care a fost agreată cu Comisia Europeană şi asigură o mai bună protecţie a banilor din fondurile private de pensii.

PSD acuză USR că sabotează PNRR prin contestarea unei legi


PSD acuză USR că a contestat la Curtea Constituţională o lege adoptată în Parlament, jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi care a fost discutată şi agreată cu Comisia Europeană şi asigură o mai bună protecţie a banilor din fondurile private de pensii.

"În disperarea de a face scandal cu orice preţ pentru a-şi întreţine puţinii adepţi care i-au mai rămas, USR atacă la Curtea Constituţională o lege adoptată în Parlament, jalon în PNRR, care a fost discutată şi agreată cu Comisia Europeană şi care asigură o mai bună protecţie a banilor din fondurile private de pensii. USR sabotează PNRR-ul României prin contestarea la Curtea Constituţională a acestei legi, care trebuia publicată în Monitorul Oficial pentru ca jalonul respectiv, aferent Cererii 2 de plată, să fie considerat îndeplinit", se arată într-un comunicat de presă al PSD, remis miercuri Agerpres
Potrivit social-democraţilor, legea, în formula adoptată, dă posibilitatea extinderii plasamentelor fondurilor private de pensii şi în acţiuni cotate la bursă, într-o proporţie de 1 până la 5% din valoarea totală a activelor fondului respectiv, atât în România, cât şi în Uniunea Europeană.
"În mod firesc este necesar un mai bun control al statului, o mai accentuată verificare a administratorilor privaţi şi garanţii pentru prevenirea oricăror situaţii care ar afecta banii oamenilor. Toate aceste prevederi au fost validate de Comisia Europeană, iar Parlamentul le-a adoptat în forma finală a legii. USR sacrifică pensiile românilor în favoarea administratorilor de pensii, cărora nu vor să le reducă privilegiile. USR trebuie să iasă public şi să spună de ce vor să blocheze PNRR pentru a proteja interesele private ale administratorilor de pensii şi să afecteze pensiile private ale românilor", transmite PSD.