Premierul Ciucă a reafirmat susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în UE

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele moldovean, Maia Sandu.

Premierul Ciucă a reafirmat susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în UE
Foto: Guvernul României


Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană în cadrul întrevederii pe care a avut-o, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele moldovean, Maia Sandu, care efectuează o vizită de lucru la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei şi transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spaţiul Uniunii Europene.
"A fost subliniată necesitatea îmbunătăţirii interacţiunii dintre sectoarele de afaceri din România şi Republica Moldova, în scopul creşterii rezilienţei economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creşterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potenţial de exploatat în acest domeniu", se arată în comunicat.
De asemenea, au fost abordate teme legate de situaţia de securitate din Republica Moldova şi evoluţiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalităţi de contracarare a efectelor agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social şi umanitar.