Raluca Turcan: Pensiile vor creşte anul viitor cel puţin cu rata inflaţiei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că pensiile vor crește anul viitor cel puţin cu rata inflaţiei. În schimb, va fi aplicată tot actuala legislație.

Raluca Turcan: Pensiile vor creşte anul viitor cel puţin cu rata inflaţiei


Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că pensiile vor crește anul viitor cel puţin cu rata inflaţiei. În schimb, va fi aplicată tot actuala legislație, căci noua lege a pensiilor va fi adoptată până la sfârşitul lui 2022. Cât despre alocații, Turcan a precizat că există un calendar clar stabilit și a ținut să amintească faptul că acestea au fost majorate la 1 ianuarie.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.
Ministrul liberal al Muncii a afirmat apoi că e nevoie de reformă în materie de pensii deoarece presiunea pe sistem e foarte mare - avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde - și pentru că întregul sistem „este grevat de inechităţi crunte” - „Raportul între cea mai mică pensie şi cea mai mare este de 1 la 100”.
Cât despre alocații, Raluca Turcan a precizat că există un calendar asumat de majorare a lor: „De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie”.