Orban: PNL-ul de astăzi este la fel ca PSD. Parlamentarii PNL, de partea corupților

Ludovic Orban a comentat votul Senatului privind introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, și i-a acuzat pe parlamentarii PNL că sunt de partea corupților.

Orban: PNL-ul de astăzi este la fel ca PSD. Parlamentarii PNL, de partea corupților


Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, i-a acuzat pe parlamentarii PNL că sunt de partea corupților deoarece au votat introducerea în Senat pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

„Mi-am dat demisia din Partidul Național Liberal în noiembrie 2021, atunci când conducerea PNL, la cererea lui Iohannis, a decis complicitatea cu PSD și readucerea PSD la putere. De atunci, în fiecare seară, când pun capul pe pernă, sunt liniștit, împăcat cu conștiința mea, pentru că pot să fiu consecvent cu ceea ce am promis românilor, pot să acționez exact în baza convingerilor mele liberale și conform promisiunilor pe care le-am făcut către cetățenii români”, a declarat Orban la la B1 TV.
„PNL-ul de astăzi este la fel ca PSD, ba chiar mai penibil decât PSD. În privința PSD, ca să vă spun sincer, pentru mine nu e o surpriză că au reinstituit pragul, cum zic ei, indexat cu rata inflației, din vremea lui Dragnea. PSD, chiar dacă a încercat să facă unele operații estetice, nereușite, a rămas la fel de putred și a rămas cu aceeași atitudine, în favoarea corupților. Ca atare, pentru mine nu e o surpriză faptul că PSD a votat această mizerie, această instigare, practic, la furt prin dezincriminarea abuzului în funcție, prin instituirea pragului de 50.000 de euro”, a adăugat Ludovic Orban.
„Faptul că parlamentarii PNL au putut să voteze această ticăloșie arată clar că, de fapt, au aceeași mentalitate ca și PSD-iștii, de fapt sunt de partea corupților, că sunt, în plus, și trădători, pentru că promisiunea în campania lui Iohannis și a PNL a fost foarte clară, că reparăm legile justiției, reparăm Codul penal, Codul de procedură penală, și că sprijinim total lupta împotriva corupției, or după ce te-ai prezentat în campanie cu asemenea angajamente, să vii practic și să dai liber la hoție în România, practic să instigi oamenii să fure, prin dezincriminarea furtului cu o valoare mai mică de 50.000 de euro, arată clar că niciun om cu convingeri liberale din societatea românească, niciun om de dreapta nu mai poate să aibă încredere în aceste iude”, a continuat el.
„Postarea lui Ciucă este grotească, cum că a vorbit el cu liderul grupului parlamentar din Cameră să depună un amendament de stabilire a unui prag de 9.000 de lei, este absolut penibil și scandalos”, a mai spus fostul premier.