Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Reşiţa, referindu-se la pensiile militarilor, că acestea sunt pensii de serviciu şi că toţi militarii din ţările NATO primesc astfel de pensii.

Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO


Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Reşiţa, referindu-se la pensiile militarilor, că acestea sunt pensii de serviciu şi că toţi militarii din ţările NATO primesc astfel de pensii.

"Am văzut recomandarea Băncii Mondiale privind pensiile de serviciu pentru militari. Noi facem parte din NATO. Toate ţările membre NATO au pensii de serviciu la militari", a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.
Totodată, liderul PSD a apreciat că plafonul de 9,4% din PIB pentru sistemul de pensii ar trebui scos din PNRR. În acest context, el a arătat că în cazul unei recesiuni economice, PIB-ul ar putea să scadă, ceea ce nu ar mai permite majorări ulterioare de pensii.
Marcel Ciolacu a reiterat ideea ca pensiile mici să crească cu mai mult de 15%, pentru ca persoanele cu venituri reduse să poată trece peste această perioadă dificilă.
Preşedintele PSD a participat vineri, la Reşiţa, alături de alţi lideri social-democraţi, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin.