O membră a conducerii AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă

O reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Palatul Parlamentului în timp ce avea patru gloanțe în geantă, potrivit reprezentanților Camerei Deputaților.

O membră a conducerii AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă


O femeie care apare pe o listă cu colaboratorii AUR a fost prinsă cu patru gloanțe, miercuri, la controlul obligatoriu de la intrarea în incinta Parlamentului, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, pentru G4Media.ro.

Este vorba despre Elena Cîrligeanu, susține social-democratul. Într-un comunicat AUR, ea a fost nominalizată printre membrii Biroului Național de Conducere din formațiune.
„E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Alfred Simonis.
„Acest partid are o abordare extremistă, nici măcar nu mai vorbim de un comportament ca pe stadioane. Așa a început Hitler în anii 30”, a adăugat liderul deputaților PSD.
El susține că a propus pe grupul biroului parlamentar al Camerei Deputaților să fie suspendat accesul în clădire pentru persoanele care nu au legitimație, dar că grupul AUR se opune inițiativei.
Sursele G4Media spun că femeia respectivă ar fi declarat la poliție că ar fi luat gloanțele de la un exercițiu de tragere și că nu ar fi letale.
„Fata aia avea breloace (sic), erau gloanțe trase, ruginite, pe care le avea ca suvenir”, a spus George Simion în timpul transmisiunii LIVE pe Facebook a protestului contra unei legi privind separarea copiilor de familie.
Ca urmare a incidentului, la Palatul Parlamentului s-a propus suspendarea accesului in clădire a persoanelor fără legitimație, dar si a autoturismelor fără ecuson în cursul zilei de miercuri, pana după finalizarea dezbaterilor in plen.