Cîțu: Niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele oligarhilor care susţin războiul în Ucraina

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că interesele ruseşti în România trebuie tăiate, astfel încât niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele oligarhilor care susţin războiul din Ucraina.

Cîțu: Niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele oligarhilor care susţin războiul în Ucraina


Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, consideră că "interesele ruseşti" în România" trebuie "tăiate", astfel încât niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele oligarhilor care susţin războiul din Ucraina.

"Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele ruseşti în România la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acţionariat rusesc, legate de oligarhii ruşi, în valoare de câteva sute de milioane de lei. Reglementatorii din România şi instituţii precum Oficiul pentru Spălarea Banilor şi ANAF trebuie să-şi facă toţi datoria şi să ofere informaţiile către Ministerul de Finanţe. Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanţelor, pentru a impune toate aceste sancţiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susţin războiul în Ucraina", a scris Cîţu pe Facebook.