Ciolacu: FMI va veni în România, iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în luna ianuarie-februarie a anului viitor, FMI va veni în România, ”iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele”.

Ciolacu: FMI va veni în România, iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele


Președintele PSD se așteaptă ca românii să fie „fripți” la buzunare și mai tare după o vizită a FMI în România, efectuată în urma împrumutilor masive făcute de executiv.

„În luna ianuarie-februarie a anului viitor, FMI va veni în România, iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, marți seara.
Oficialul PSD crede că România nu se va mai putea îndatora, după împrumuturile pe bandă rulantă făcute de-a lungul timpului. În acest context, premierul Florin Cîțu trebuie să prezinte de urgență un plan de redresare economică, în Parlament, susține Ciolacu.
„Premierul Cîţu ar trebui să vină în faţa Parlamentului să ne prezinte un plan de redrsare economică (…) Acum e explicit în lege: Va trebui să vină să prezinte un plan de redresare când depăşeşte datoria publică 50% şi să recunoască că toate veniturile românilor vor fi îngheţate. Să nu mai iasă la televizor niciun guvernant să spună că lucrurile stau altfel”, a mai declarat liderul PSD.
Liderul PSD a mai amintit că datoria publică a României a trecut de 50% din PIB şi a acuzat guvernul PNL-USR+ de „jaf generalizat”.