Rareș Bogdan: PNL doreşte mărirea pensiilor. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă

PNL doreşte creşterea pensiilor cu 16%, susține prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan care a precizat că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor.

Rareș Bogdan: PNL doreşte mărirea pensiilor. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă


Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16%, susține  prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan care a precizat că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor. Dacă nu se întâmplă acest lucru, potrivit lui Rareș Bogdan, Adrian Câciu “pleacă acasă”.

”PNL doreşte mărirea pensiilor. Consider că 10 la sută este puţin, pentru că inflaţia este de 15 la sută şi este în creştere. Deci dacă Ministerul Finanţelor este la domnul Câciu. Domnul Câciu a anunţat că are bani pentru mărirea pensiilor. PNL doreşte mărirea pensiilor exact cu cât a rămas până la 40 la sută. Noi am mărit o dată cu 14 la sută, am mai mărit încă o dată pensiile cu 10 la sută. Haideţi să le mărim, să fie lucrurile extrem de clare, cu tot ceea ce a rămas”, a explicat Rareş Bogdan, la Realitatea TV.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că ministrul Finanţelor e obligat să găsească formula de creştere a pensiilor cu 16 la sută.

”Acest procent din punctul meu de vedere este ridicol, este o bătaie de joc la adresa pensionarului român. Inflaţia este de 15 la sută. În momentul ăsta, pentru a fi corecţi, şi domnul Barna are perfectă dreptate, trebuie să fie de minim 16 la sută creşterea. Consider că poate fi şi mai mare, având în vedere că inflaţia este galopantă. Domnul Câciu trebuie să găsească sursă de finanţare. Propunerea mea în coaliţia de guvernământ va fi să fie minim 16 la sută creştere de pensii, pentru a ajunge la procentul de 40 la sută. PNL a crescut pensiile cu 14 la sută. Imediat după ce am făcut coaliţia nouă, actuală, cu PSD, am venit cu încă o creştere în luna ianuarie, de 10 la sută. În momentul acesta, avem o creştere a pensiilor, în ultimii doi ani, de 24 la sută. Pentru a ajunge la procentul de 40 la sută, potrivit legii, trebuie o creştere de 16 la sută”, a declarat Rareş Bogdan.

Acesta a subliniat că Adrian Câciu e responsabil pentru găsirea surselor de finanțare.

”Avem un ministru al Finanţelor, domnul Câciu, care a anunţat că a descoperit deja resursele financiare, domnul Câciu e obligat să găsească formula de creştere a pensiilor cu  minim 16 la sută. Dacă domnul Câciu nu găseşte resursele bugetare, dar a anunţat că le are, pleacă acasă, simplu. Este ministrul Finanţelor. Dânsul a anunţat, nu eu. (…) Îl aşteptăm luni sau marţi la coaliţie cu resursa bugetară şi să creştem pensiile cu 16 la sută. Majorarea de 5 la sută sau 10 la sută este bătaie de joc la adresa românilor”, a precizat Bogdan.

Rareș Bogdana adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi ”negociază mai prost”. ” Vom avea luni sau marţi şedinţă de coaliţie şi vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a arătat el.

”Să fim responsabli şi să sprijinim capitalul românesc. Haideţi să recunoaştem că ne împrumutăm pe nişte dobânzi foarte mari, că în momentul ăsta, domnul Câciu negociază mai prost decât domnul Cîţu care se împrumuta cu 2-3-4 la sută. În momentul ăsta, România se împrumută cu 8,75 la sută, fiiind cel mai mare procent de împrumut din Europa. Să ne răspundă domnul Câciu de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută şi nu se împrumută ca pe mandatul domnului Cîţu cu 3-4 la sută. Vom avea luni sau marţi şedinţă de coaliţie şi vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a mai spus Rareş Bogdan.