Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Dacă va fi nevoie vom lua orice măsură care se va impune

Ludovic Orban a spus că suntem într-un moment de cumpănă, existând riscul unei creşteri în continuare a numărului de îmbolnăviri

Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Dacă va fi nevoie vom lua orice măsură care se va impune


Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi. El a spus că suntem într-un moment de cumpănă, existând riscul unei creşteri în continuare a numărului de îmbolnăviri, și că are încredere că Parlamentul va înţelege situaţia şi va adopta legea care să permită autorităților să instituie izolarea, carantina și spitalizarea celor infectați.

Am simţit că este obligaţia mea să fac această declaraţie. Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID 19 – 555 de cetăţeni români care în urma testării au fost declaraţi pozitiv. În ultimele 4 săptămâni am înregistrat o creştere de la săptămână la săptămână a nmuărului de cazuri. Deşi Guvernul pe care-l conduc a avut o relaxare graduală a măsurilor de restricţie, odată cu deschiderea activităţilor care au fost sub restricţie în diferitele etape, ca urmare a creşterii interacţiunii dintre oameni, am asistat la o creştere a numărului de cazuri. Cauza principală este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară – portul măştii, păstrarea distanţei fizice, evitarea contactului apropiat, evitarea atingerii feţei. Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri, Guvernul este la datorie alături de celelalte autorităţi. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create de alte instituţii, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea lor şi am asigurat implementarea lor”, a afirmat Orban.
Vreau să spun că Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie. Nu doreşte nicio măsură care să afecteze negativ economia. Şi aşa economia a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic. Obiectivul nostru e să apărăm companiile, locurile de muncă, nivelul de viaţă am românilor. Vreau să spun clar că dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor”, a mai declarat Orban.