Orban, apel către români: Fiecare trebuie să fie alături de noi în această bătălie

Premierul Ludovic Orban a făcut apel către români să respecte regulile de protecție, afirmând că, dacă va fi necesar, vor fi impuse noi restricții

Orban, apel către români: Fiecare trebuie să fie alături de noi în această bătălie


Principala cauză a creșterii fără precedent a numărului de infecții cu coronavirus raportate într-o zi este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, a afirmat miercuri seară premierul Ludovic Orban. El a spus că suntem într-un moment de cumpănă, existând riscul unei creşteri în continuare a numărului de îmbolnăviri, și că are încredere că Parlamentul va înţelege situaţia şi va adopta legea care să permită autorităților să instituie izolarea, carantina și spitalizarea celor infectați. El a făcut apel către români să respecte regulile de protecție, afirmând că, dacă va fi necesar, vor fi impuse noi restricții.

Doar Guvernul, doar autorităţile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii, de un comportament responsabil al liderilor politici. Avem nevoie de o implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor, pentru că acestea sunt responsabile de respectarea regulilor impuse de Guvern şi de autorităţile competente. Avem nevoie ca fiecare cetăţean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent care pune în pericol societatea românească.
Cetăţenii, autorităţile au făcut eforturi fără precedent şi s-au implicat responsabil în stăvilirea epidemiei. Ar fi păcat de efortul nostru.
Din păcate ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în covid, să ignore pericolul. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut”, a declarat șeful executivului.