A treia țară care se opune aderării României la Schengen

După ce Olanda și-a exprimat rezervele iar în Suedia un influent partid a anunțat că nu sprijină aderarea României, Bulgariei și Croației, o nouă respingere vine din Austria.

A treia țară care se opune aderării României la Schengen


Crește numărul țărilor care se opun aderării României la Spațiul Schengen. După ce Olanda și-a exprimat rezervele iar în Suedia un influent partid a anunțat că nu sprijină aderarea României, Bulgariei și Croației, o nouă respingere vine din Austria.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, spune că țara sa nu va fi de acord cu extinderea cu cele trei țări deoarece „sistemul este disfuncțional”.
Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează. (...) Dacă un sistem nu funcționează, nu poate fi făcut și mai mare”, a declarat el într-o emisiune la Ö1 „Mittagsjournal”, citată de Der Standard și Kurier.at.
Motivul pentru această poziționare o reprezintă fluxul de imigranți ilegal. Potrivit lui Karner, peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu erau înregistrați în nicio altă țară a UE.