Mii de jandarmi, politiști și medici vor asigura buna desfășurare a festivalului Neversea

Mii de jandarmi, politiști, polițiști locali, medici și agenți de securitate privați vor fi prezenți în festival pentru a se asigura că totul se desfășoară în cele mai bune condiții.

Mii de jandarmi, politiști și medici vor asigura buna desfășurare a festivalului Neversea


În mai puțin de două zile se deschid porțile celui mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea. Aflat la ediția aniversară, evenimentul va fi cu adevărat spectaculos. Pe plaja Neversea sunt așteptați peste 150 de artiști și zeci de mii de fani din țară, dar și din străinătate.

Pentru ca experiența să fie una de neuitat, plină de amintiri frumoase, organizatorii festivalului, alături de autorități, au luat toate măsurile de siguranță a participanților, pentru ca evenimentul să se desfășoare, ca și până acum, în cele mai bune si sigure condiții.
Ca în fiecare an, festivalul Neversea este pentru 4 zile și 4 nopti cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, iar pentru asta mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanța, Garda de Coastă) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranță. De altfel, in festival vor fi și peste 700 de agenți de securitate privați.

Nouă ofiţeri şi 53 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se vor afla în misiune zilnic.
De asemenea, 200 de poliţişti vor fi prezenţi în perimetrul festivalului, dar şi afară. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe arterele principale.
De asemenea, echipajele de la ISU Constanța, UPU Constanța și SMURD Constanța vor fi pregătite pentru a oferi suportul necesar la punctele medicale avansate și punctele de prim ajutor. I.S.U. DOBROGEA va asigura la eveniment două autospeciale de transport persoane și victime multiple; doua șenilate de mici dimensiuni pentru transport persoane, două posturi medicale înființate de I.S.U. și 3 puncte de prim-ajutor plus o autospecială de stingere a incendiilor.

„Pentru ca festivalul să se desfășoare în condiții de siguranță, ISU Dobrogea a județului Constanța va avea pe amplasamentul Neversea două posturi medicale avansate, trei puncte de prim ajutor, două autospeciale pentru transport victime multiple, două șenilate, o autospecială de stingere cu apă și spumă, și o ambarcațiune CBRN - ambarcațiunea este în Portul Tomis și va desfășura activități și misiuni în zona de îmbăiere adiacentă plajei unde se desfășoară festivalul. În fiecare zi tehnica va fi deservită de către 9 ofițeri și 53 de sub-ofițeri. Din punct de vedere preventiv, activitățile au început în data de 3 iulie, prin verificarea tuturor construcțiilor din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, iar în paralel activitățile se desfășoară și la activitățile de alimentație publică din zona riverană a portului turistic Tomis. Pentru misiunea Neversea, ISU Dobrogea este sprijinit cu tehnică și personal de la alte 9 inspectorate județene.” a transmis Colonel Georgescu Mihai, Șeful Inspecției de Prevenire.
Organizatorii au declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată la Constanța, că festivalul costă circa 10 milioane de euro. Vorbim de banii necesari pentru a-l pune pe picioare. Am întrebat și câți dintre acești bani se întorc în comunitate. 

"Este o ediţie aniversară, împlinim 5 ani. Festivalul se deschide în fiecare zi la ora 16,00, dar brăţările pot fi ridicate începând de mâine de la ra 15,00", a declarat Edi Chereji director de comunicare al Neversea.
Bugetul alocat este de peste 10 milioane de euro. În comunitatea constănţeană în anii anteriori s-au întors circa 30 de milioane de euro, conform rapoartelor băncii colaboratoare, în anii 2019 şi 2022.
Edy Chereji ne-a declarat că, potrivit calculelor făcute de instituția bancară cu care au colaborat, în ultimele două ediții s-au întors nu numai în municipiul Constanța, dar și localitățile învecinate, câte 30 de milioane de euro. Ne-a mai spus că organizatorii folosesc, pe cât posibil, resurse locale pentru organizare.
„O bună parte a acestor bani se întorc în comunitate. Și nu doar în Constanța, ci pe tot litoralul. Din calculele partenerului nostru bancar, în 2019 și 2022 s-au întors, în comunitatea constănțeană, circa 30 de milioane de euro. Să nu uităm și de promovarea care se face Constanței, pe plan internațional”, a spus Edy Chereji.
Topul țărilor din care provin turiștii ce ajung la Neversea sunt: Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Israel.

Taraful de la Clejani va concerta pe scena Balcaniada, au mai anunțat organizatorii în cadrul conferinței de presă.
Este aşteptat un trafic de peste 260 000 de oameni, circa 70,000 de participanţi pe zi.
Edy Chereji a povestit că artiștii au, la fiecare ediție, unele dintre cele mai ciudate doleanț. 
„Am avut un artist care ne-a solicitat să îi oferim un Rolex, pe care să îl poarte pe scenă. Un alt artist a vrut un lemur viu, în spectacol. Cred ca managerii acestor artiști doresc să vadă dacă noi citim, cu atenție contractele…”.
Bogdan Doroș, co-general manager al Festivalului Neversea, a oferit câteva informații despre artiștii care vor fi prezenți la această ediție.
„Fiind o ediție aniversară – 5 ani, pentru noi este un motiv de mândrie și bucurie și cu această ocazie am pregătit o ediție cu totul specială. Venim cu lucruri noi, dar în același timp aducem și din elementele care au fost agreate și plăcute de către cei care ne-au trecut porțile festivalului și se întorc în fiecare cu bucurie la noi. Dacă vorbim de artiști avem atât artiști internaționali, cât și artiști români care pregătesc showuri speciale de fiecare dată când vin la noi la festival. Dintre artiștii internaționali mi-ar plăcea să îi amintim pe Lil Uzi Vert, care este un artist de muzică urban, venit pentru prima dată în România și avem plăcerea să îl avem încă din prima zi a festivalului alături de noi. Tot din artiștii noi aș vrea să îi menționez și pe Ckay, un artist foarte mare, care deține un record prin faptul că are cea mai ascultată piesă pe Spotify. Îl avem și pe J Balvin, un uriaș în industria muzicală, care vine să ne încânte cu stilurile lui latino, care se potrivesc atât de bine pe plajă la Neversea. Îi avem și pe cei care ne-au trecut pragul și altă dată și au fost foarte apreciați de către fanii noștri, îl avem pe Steve Aoki, pe Don Diablo și mulți alții. 
Anul acesta pregătim surprize și în legătura cu scenele. Am redesenat main stage-ul care o să arate impresionant. Avem și scene noi pentru prima dată pe care o să le regăsim în festival și surpriza noastră este scena Balkaniada, unde o să petrecem cu toții, cu picioarele în nisip până dimineața, să dansăm pe ritmurile noastre autohtone. Avem și scena Latino, pentru prima dată în festival, unde am invitat școli de dans latino în așa fel încât să putem să petrecem în pași de dans latino până la răsărit. Am revenit cu scena de muzică retro, unde avem mare încredere că petrecerea va fi până dimineața.  În cele patru zile de festival așteptăm un trafic de peste 260.000 de oameni”, a declarat Bogdan Doroș.

Peste 1400 de oameni din 12 țări construiesc acum cel mai mare festival de pe o plajă din Europa.
Producția festivalului Neversea este demnă de filmele americane: de la decoruri și arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori și dansatori, artiști și fani din întreaga lume. La aniversarea celor 5 ani de Neversea vor fi 6 scene de muzică și mai multe music spots desfășurate pe aproximativ 110.000 mp. 
Scena principală va avea peste 500 mp de ecran led, 26 metri înălțime, peste 55 de metri la bază și o deschidere de 20 metri performance area. Pentru conceptul scenei s-a folosit un element omniprezent în universul Neversea, și anume Soarele. Echipamentele necesare construcției scenei principale au fost transportate cu peste 60 tiruri din țară, respectiv 14 tiruri din Belgia, Olanda, Germania respectiv Polonia. Montajele s-au realizat cu utilaje de ridicat de peste 100 tone, respectiv cu nacele care pot ajunge până la 40 de metri înălțime.
Balkaniada e o scenă nouă, acoperișul (neobișnuit de altfel) va fi adus tocmai din Germania, de la Opera Tents pentru a putea răspunde nevoilor tuturor artiștilor. 
În cazul scenei The Ark, pentru aniversarea celor 5 ani de Neversea am pregătit o producție interesantă. Decorul 2D va fi înlocuit cu 180 mp de ecrane LED, tocmai pentru a pune în valoare toți artiștii trap și hip-hop ce vor urca pe scenă. Mai mult, am luat în considerare și un catwalk pentru ca artiștii să poată face baie de mulțime. 
Daydreaming este singura scenă care își păstrează identitatea. Aceasta s-a consacrat pe parcursul anilor ca fiind singura scena prin care se vede răsăritul, singura de acest fel din Europa. Montajele au început în data de 15 Iunie, cu 21 de zile înainte de deschiderea porților. După finalizarea celor 4 zile de eveniment, demontajele sunt estimate a se desfășura în 8 zile. 
Suplimentarea containerelor de toaleta va facilita accesul a peste 485 persoane la toaletă, în același timp, o creștere cu 25% față de 2021. Infrastructura de apă-canal, internet, electricitatea însumează peste 25 km de cabluri și țevi.

Restricții de circulație în Constanța, în perioada festivalului Neversea
În drumul către mare, participanților la trafic le este recomandat să aleagă rute ocolitoare și să evite Autostrada A2. La Podul de la Fetești se efectuează lucrări de reabilitare. 
În perioada pre, dar și în timpul festivalului se vor impune restricții de circulație în perimetrul din proximitatea plajei unde are loc NEVERSEA. În zilele de 4 și 5 iulie, reprezentanții poliției rutiere vor stabili restricționarea circulației, în funcție de valorile de trafic. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția str. Salonic cu str. Yokohama și str. Belvedere, precum și la capătul str. Marinei, restricțiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază și al organizatorilor.  Pentru desfășurarea în condiții de fluență și siguranță a traficului rutier, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții, în perioada 6-9 iulie 2023, după cum urmează: prelungirea strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”); Strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de valorile de trafic și situația operativă, se va institui restricția la intersecția tip sens giratoriu strada Traian cu str. termele Romane; Str. Traian cu bulevardul Tomis; Str. Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; Str. Negru Vodă cu Str. Mircea cel Bătrân; Str. Mircea cel Bătrân cu str. Smârdan; Str. Mircea cel Bătrân cu str. Decebal; Str. Mircea cel Bătrân cu str. Eroilor; Str. Bucovina cu str. Eroilor, Str. Marinei segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.
În perioada 6-7 iulie 2023, în intervalul orar 16:00-06:00, se vor impune restricții de circulație pe Str. Termele Romane între Str. Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port. Începând cu data de 8 iulie 2023, ora 06:00 și până pe data de 10 iulie 2023, ora 06:00 vor fi impuse restricții de circulație de la sensul giratoriu Poarta 2.Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 4-9 iulie 2023.
Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat, unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară sau orice alt document din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază sau efectuează activități în zona afectată de restricții. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transport public.

Circulația autobuzelor în perioada festivalului Neversea
Având în vedere desfășurarea festivalului NEVERSEA ce va avea loc în perioada 6 - 9 iulie 2023, programul de circulație al autobuzelor CT BUS va suferi unele modificări, programul fiind următorul: toate liniile cuprinse în programul de transport vor circula în program normal de L-V 05:15-23:00, pe 06 și 07 iulie și S-D 05:45-23:00, 08 si 09 iulie, cu excepția liniilor 42,48,44,51 și 101 care își vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului (4 zile). Linia City Tour va circula în program de noapte după cum urmează: Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Regina Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur) Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Regina Elisabeta, Str. Termele Romane, Str. Traian, Str. Negru voda, Str Mircea cel Bătrân, B-dul Mamaia, Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman); Linia CityTour va avea ultima plecare din CL Gara 19:25 și din Caraiman 20:55. Linia SHUTTLE, va avea prima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 21:00 și ultima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 06:00, la un interval de 16 min.
Linia SHUTTLE, pe traseul parcurs va face legătura cu toate cele 4 linii de noapte.
Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 vor circula de la ora 23:30 și vor avea o frecvență de 30 min. În Portul Turistic Tomis, în stația liniei CiTyTour, va fi amenajat un punct de lucru (dispecerat) cu un autobuz Mercedes, unde va fi în permanență un dispecer, acesta va monitoriza sosirile și plecările autobuzelor și va comercializa bilete de 24H și 7 zile.