Studenții de la Academia Navală Mircea cel Bătrân participă la un marș de instrucție cu nava-școală Mircea

Studenții militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța

Studenții de la Academia Navală Mircea cel Bătrân participă la un marș de instrucție cu nava-școală Mircea


Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța, care se desfășoară în perioada 10-14 mai, pe parcursul căruia studenții vor desfășura o serie de activități marinărești specifice, sub îndrumarea instructorilor de la bordul velierului. 

Instrucția marinărească planificată pe mare completează cunoștințele teoretice acumulate de studenți la cursuri și oferă acestora posibilitatea de a le pune în practică, în vederea evaluării nivelului de pregătire. 
Marșul anual de instrucție este adaptat la contextul pandemic și este programat să se desfășoare doar în apele teritoriale românești, pe o perioadă redusă. La bordul navei, au fost luate măsuri de igienizare, conform procedurilor sanitare în vigoare, iar echipajul a fost testat împotriva COVID-19, cei mai mulți dintre cei prezenți la bord fiind vaccinați cu ambele doze. Tot în vederea protejării personalului ambarcat, pe parcursul marșului nava nu va efectua nicio escală.